Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου, 2019

Μεταναστευτικό: Θα δημιουργηθεί στρατόπεδο στην Αθήνα φιλοξενίας 400.000 ατόμων;

Το θέμα της δημιουργίας στρατοπέδου 300 με 400.000 μεταναστών στην Αθήνα έθεσε ο βέλγος υπουργός Εσωτερικών

mouzalas1

Ο βέλγος υπουργός Εσωτερικών έθεσε τη Δευτέρα στη Σύνοδο για το μεταναστευτικό στην Ολλανδία θέμα δημιουργίας στρατοπέδου 300 με 400.000 μεταναστών στην Αθήνα, όπως αποκάλυψε στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Μουζάλας, την ώρα που νέο δημοσίευμα των Financial Times κάνει λόγο για «ανταλλαγή χρέους» με πρόσφυγες.

«Ο βέλγος υπουργός έθεσε το ανιστόρητο θέμα για στρατόπεδο 300 – 400.000 μεταναστών στην Αθήνα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής.

«Η Συνθήκη Σένγκεν κινδυνεύει ευρωπαϊκά, η Ευρώπη κινδυνεύει, η Ευρώπη φοβάται, ανησυχώ» τόνισε ο υπουργός, αναγνωρίζοντας ότι «είναι δύσκολη η κατάσταση για τη χώρα μας όσον αφορά το προσφυγικό».

Όπως ανακοίνωσε ακόμη ο Γιάννης Μουζάλας τα hotspots θα είναι έτοιμα μέχρι τέλη Φεβρουάριου, ενώ αρχές Μαρτίου θα είναι λειτουργικά.

«Ανταλλαγή χρέους» με πρόσφυγες, για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, εξετάζει η ΕΕ για την Ελλάδα αναφέρει στο μεταξύ δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας.

Το δημοσίευμα ουσιαστικά κάνει λόγο για τη δημιουργία ενός απέραντου κέντρου κράτησης προσφύγων και μεταναστών, με στεγανά σύνορα στο βορρά, ώστε να απαλλαγεί η Ευρώπη από το προσφυγικό, και σε αντάλλαγμα η Ευρώπη να προχωρήσει σε ένα γενναίο κούρεμα του ελληνικού χρέους.

«Είναι εξωφρενικό να γίνουμε η φυλακή και η εξορία της Ευρώπης έναντι αμοιβής» σχολίασε ο υπουργός αντιδρώντας στο δημοσίευμα.

«Υποβόσκουν ζητήματα και πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, και είμαστε σε εγρήγορση. Το κλειδί για την μείωση των ροών βρίσκεται στην Τουρκία, και η Κομισιόν πρέπει να δουλέψει σκληρά με την Τουρκία για τη μείωσή τους… Σε αυτό ομοφώνησαν όλοι στην ΕΕ» επισήμανε.

Σημειώνεται ότι τον Οκτώβριο του 2015 και το γερμανικό περιοδικό WirtschaftsWoche, ανέφερε σε ρεπορτάζ του ότι υπάρχει σκέψη να μειωθούν οι οικονομικές απαιτήσεις της Γερμανίας από την Ελλάδα σε περίπτωση που δεχθεί η ελληνική πλευρά να παραμείνουν περισσότεροι πρόσφυγες στη χώρα. Το περιοδικό επικαλούνταν πηγές από την γερμανική κυβέρνηση.

By