Τρίτη, 26 Μαΐου, 2020

Μηταράκης: Η κυβέρνηση προχωρά σε μέτρα που εμείς αποφύγαμε

Απάντηση στις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Νάντιας Βαλαβάνη για την αύξηση ΦΠΑ σε ορισμένα νησιά

mitarakis650_231013

Για μέτρα τα οποία η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αποφύγει κάνει λόγο ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Αιγαίου της Νέας Δημοκρατίας Νότης Μηταράκης, σχολιάζοντας δήλωση της αναπληρώτρια υπουργού Νάντιας Βαλαβάνη, η οποία άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ σε ορισμένα νησιά.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη οικονομικού σχεδιασμού.

Όπως τόνισε ο κ. Μηταράκης, σε διαδοχικές του δηλώσεις είχε επισημάνει ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά.

«Αντί επίσημων δηλώσεων η κυβέρνηση είχε επιλέξει να απαντήσει με ανώνυμες διαρροές ότι τέτοιο θέμα δεν τίθεται. Σήμερα, δια στόματος της αρμόδιας υπουργού Οικονομικών κας Βαλαβάνη, η κυβέρνηση προαναγγέλλει την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά Μύκονο και Σαντορίνη», σημείωσε ο βουλευτής Χίου.

Ο κ. Μηταράκης εκτίμησε ότι μια τέτοια απόφαση θα άνοιγε την κερκόπορτα για επέκταση του μέτρου την εφαρμογής κανονικού συντελεστή ΦΠΑ και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου, ενώ αναρωτήθηκε με ποια κριτήρια θα γίνει ο διαχωρισμός των νησιών.

«Εκτός και αν για μια ακόμα φορά η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει με προχειρότητα μέτρα που δεν μπορούν να εφαρμοστούν, εκθέτοντας όχι μόνο την ίδια αλλά συνολικά τη χώρα μας», κατέληξε ο κ. Μηταράκης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By