Τρίτη, 7 Ιουλίου, 2020

Μητέρα Παύλου Φύσσα: «Με εντολή του Γιάννη Λαγού έγινε η δολοφονία του γιου μου»

Η Μάγδα Φύσσα χαρακτήρισε τον Γιώργο Ρουπακιά «γερό στέλεχος της Χρυσής Αυγής»

magda fissa2

Για δεύτερη ημέρα κατέθεσε σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής η μητέρα του δολοφονηθέντος Παύλου Φύσσα! Όπως κατέθεσε η Μάγδα Φύσσα, ο γιος της δολοφονήθηκε με εντολή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού. Την ίδια στιγμή, η κ. Φύσσα τόνισε ότι υπάρχει ανοχή για την Χρυσή Αυγή, τονίζοντας ότι έδειξαν με όλη τους την ισχύ τι είναι.

Περιγράφοντας το Παύλο τον χαρακτήρισε καθαρό, ελεύθερο πνεύμα, με ωραίες ιδέες, που ήταν και τα μόνα του όπλα. Η μητέρα του Παύλου Φύσσα έκανε λόγο για διακριτική μεταχείριση του δολοφόνου Γιώργου Ρουπακιά από την αστυνομία κατά τις πρώτες ώρες της σύλληψής του, ενώ χαρακτήρισε τον δράστη γερό στέλεχος της Χρυσής Αυγής. Επίσης, μίλησε για συντονισμένες απειλές από χρυσαυγίτες προς φίλους του δολοφονηθέντος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δικαστήριο αποφάσισε ότι το οπτικοακουστικό υλικό θα προβληθεί όταν θα ξεκινήσει η ανάγνωση των εγγράφων της δικογραφίας. Η μητέρα Φύσσα απαντώντας σε ερώτηση συνηγόρου πολιτικής αγωγής ανέφερε ότι μετά το φόνο ελάχιστοι από τους μετέχοντες στην επίθεση συνελήφθησαν και ότι υπήρχε οικειότητα ανάμεσα στους αστυνομικούς και τα μέλη της ΧΑ.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι πληροφορήθηκε ότι ο Ρουπακιάς μόλις μπήκε στο αυτοκίνητο της αστυνομίας δήλωσε στους αστυνομικούς «δικός σας είμαι» για να ερωτηθεί από αστυνομικό «τι εννοείς» και εκείνος απάντησε «της ΧΑ».

Συνοψίζοντας η μητέρα του Παύλου Φύσσα είπε: «Ήρθαν στο σπίτι μου και δολοφόνησαν το παιδί μου. Έτσι απλά. Γιατί εκεί έξω υπάρχει μια οργάνωση που λέγεται Χρυσή Αυγή και βρίσκεται στο κοινοβούλιο. Και ήρθε στο σπίτι μας και σκότωσε το παιδί μας. Πρόσφατα ακούσαμε τον αρχηγό τους να λέει ότι είναι σπορά των ηττημένων του ’45. Η ιδεολογία τους έχει να κάνει με ναζιστές εθνικοσιαλιστές, οι απόγονοι των δοσίλογων και των ταγματασφαλιτών».

H κατάθεση της μητέρας του Παύλο Φύσσα διεκόπη για δεύτερη φορά.

«Δεν μπορώ να μιλάνε όλοι», είπε χαρακτηριστικά η κ.Φύσσα απευθυνόμενη προς την πρόεδρο του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη προσθέτοντας δια του δικηγόρου ότι το κάνουν επίτηδες για να μην μπορέσει να καταθέσει απρόσκοπτα για τη δολοφονία του παιδιού της.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By