Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2020

Μητέρα Παύλου Φύσσα: Ο Λαγός έδωσε εντολή να σκοτώσουν τον γιο μου

Συνεχίζεται σήμερα η κατάθεση των μαρτύρων της δίκης για την Χρυσή Αυγή με τη μητέρα του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα, Μάγδα να συγκινεί από το βήμα του δικαστηρίου

magda-fussa

Η μάρτυρας περιέγραψε στο δικαστήριο όλα όσα αποκαλύφθηκαν εκ των υστέρων για την αλληλουχία των τηλεφωνημάτων που προηγήθηκαν και ακολούθησαν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013.

Όπως είπε η κ. Φύσσα, ο κατηγορούμενος Γιάννης Άγγος, που βρισκόταν στην καφετέρια όταν ο γιος της και η παρέα του πήγαν στο «Κοράλλι» για να δουν τον αγώνα του Ολυμπιακού, τηλεφώνησε στον κατηγορούμενο Ιωάννη Καζατζόγλου. Εκείνος με τη σειρά του τηλεφώνησε στον πυρηνάρχη Νίκαιας, κατηγορούμενο Γιώργο Πατέλη, ο οποίος ειδοποίησε τον βουλευτή Γιάννη Λαγό. Μετά, όπως είπε η μάρτυρας, αρχίζει η αποστολή SMS και μαζεύεται το τάγμα εφόδου απέναντι από την καφετέρια.

Σύμφωνα με τη μητέρα του Παύλου Φύσσα, μετά τη δολοφονία, στις 00:37, ο Γιάννης Λαγός ειδοποίησε τον Νίκο Μιχαλολιάκο. «Ο Λαγός ελέγχει όλη την περιφέρεια. Αν δεν πάρουν το οκέι από τον Λαγό δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν τίποτα. Δεν θα έκαναν τίποτα εκείνο το βράδυ, αν δεν ήταν μέλη της οργάνωσης και δεν είχαν εντολές».

Σε ερώτηση της προέδρου σχετικά με το ποιο θεωρεί κίνητρο της δολοφονίας η κα Φύσσα απάντησε: «Θέλουν να επιβάλουν την ισχύ τους σε οτιδήποτε είναι αντίθετο. Είναι αυτό που άκουσα σε βίντεο να λέει ο Πατέλης: ό,τι κινείται (σ.σ. εναντίον της Χρυσής Αυγής) σφάζεται. Με τον ίδιο τρόπο δεν έγινε με τον Σαχζάτ Λουκμάν; Με τον ίδιο τρόπο… Με μαχαίρι. Είναι εκπαιδευμένοι δολοφόνοι. Είναι εγκληματική οργάνωση. Εκείνο το βράδυ θέλαν να σκοτώσουν και σκοτώσανε».

Από την αρχή της κατάθεσής της, η Μάγδα Φύσσα αναφερόμενη στον Γιώργο Ρουπακιά, που κάθεται μαυροντυμένος σήμερα, με σκυμμένο το κεφάλι, απέφυγε να πει το όνομά του. Αναφέρεται σ” αυτόν λέγοντας: «ο δολοφόνος». Σε κάποια στιγμή της διήγησής της για όσα συνέβησαν μετά το τέλος του αγώνα, η κα Φύσσα είπε «ο Ρουπακιάς». Τότε, σταμάτησε την κατάθεση και είπε: «Δεν θέλω να τον ξαναπώ με το όνομά του. Είναι ο δολοφόνος».

Σύμφωνα με την κατάθεση της μητέρας του Παύλου Φύσσα, ο Ρουπακιάς έφτασε κοντά στο σημείο της δολοφονίας και στο αυτοκίνητό του ήταν τέσσερα άτομα, εκ των οποίων το ένα, όπως είπε, ήταν ο Καζατζόγλου αφού βρέθηκε εκεί το κινητό τηλέφωνό του. Ωστόσο, στο σημείο της δολοφονίας ήταν μόνος του.

Η μάρτυρας περιέγραψε ότι η ομάδα των Χρυσαυγιτών που βρισκόταν απέναντι από την καφετέρια όταν τελείωσε ο αγώνας ποδοκροτούσε για να φοβηθεί η παρέα των παιδιών. Είπε μάλιστα ότι όταν φαινόταν να… αγριεύει η κατάσταση, ο Παύλος είπε στην παρέα του να τρέξουν, να φύγουν. «Ο Παύλος όμως δεν έτρεξε. Τότε ανά ομάδες άρχισαν να τον χτυπούν. Τον εγκλώβισαν για να έρθει ο δολοφόνος να τον μαχαιρώσει. Χτύπησαν κι άλλα δύο παιδιά από την παρέα, λίγο πιο πέρα».

Η κ. Φύσσα είπε, επίσης, πως η φίλη του Παύλου Φύσσα, η Χρύσα, είχε πάει στους αστυνομικούς που βρίσκονταν εκεί και τους παρακαλούσε να κάνουν κάτι. Εκείνοι όμως της έλεγαν ότι δεν μπορούν να επέμβουν. Αφού μαχαιρώθηκε ο Φύσσας και αμέσως μόλις το περιπολικό είχε πιάσει τον Ρουπακιά, όπως είπε η κα Φύσσα επικαλούμενη τη φίλη του γιου της, ακούστηκε μια αστυνομικός να λέει: «ε όχι, δεν είπαμε και μαχαιριές».

 

Η μαυροφορεμένη γυναίκα περιέγραψε τη συγκλονιστική στιγμή που βρέθηκε, στις 3 το πρωί της 18ης Σεπτεμβρίου, στο νεκροθάλαμο.

…Μπαίνω στο αυτοκίνητο και βλέπω να οδηγεί ο κουνιάδος μου.
Καταλαβαίνω ότι έχει γίνει κάτι σοβαρό.
– Δε μπορεί να μην έχει χτυπήσει σοβαρά ο Παύλος και ο Τάκης να μη μπορεί να οδηγήσει.Ελπίζω ακόμη.
Φτάνω στο Κρατικό και βλέπω πολλούς συγγενείς και φίλους. Μπαίνω τρέχοντας μέσα και βλέπω δύο γιατρούς.Έναν άντρα και μια γυναίκα που με κοίταγε στα μάτια αλλά δε μίλαγε, Μια γιατρός εκλαιγε αλλά δεν μου έλεγε, άρχισα να τραβάω το παραβάν να δω τι γίνεται. Ο γιατρός μου έδωσε ένα χάπι και μου είπε την αλήθεια. Ο Παύλος έφυγε. Και είπα πως είναι δυνατόν; Μου είπε ότι τον μαχαίρωσαν στην καρδιά η χρυσή αυγή. Και μου λέει υπομονή τον έχουν πιάσει. Και ότι η μαχαιριές ήταν επαγγελματικές. Ζήτησα να δω το παιδί μου. 5:30 μιλάγαμε και στις 3 βρήκα το παιδί μου με δύο μαχαιριές στο νεκροθάλαμο. Το παιδί μου όμως δεν τρόμαξε, απλά κοιμόταν και προσπαθούσα να το ζεστάνω.

Σημεία από τη κατάθεση της Μάγδας Φύσσα

Πρόεδρος: Εσείς με τι ασχολείστε;

Μ.Φύσσα: ήμουν γαζώτρια, τώρα είμαι άνεργη. Πρόεδρος: τι σας είπε η Χρύσα, είχαν σχέση;

– Ναι 2 χρόνια κ έμεναν μαζί αρκετά. Έψαχναν να δούν αγώνα κ βλεπουν τ κοράλλι κ είπαν να κάτσουν εκεί επειδή είχε τραπέζι.
– Συνολικά μαζεύτηκαν εκεί 9 άτομα, πχ Μελαχρινόπουλος, Ξυπόλιτος, Μαντάς, η Λίνα, ο Χρήστος Πακιώτης και άλλοι. Πρώτη φορά πήγαν εκεί, η Χρύσα μου είπε πως δεν υπήρχε διαπληκτισμός στο μαγαζί. Μόλις βγήκαν είδαν να έχουν μαζευτεί Μελά και Κεφαλληνίας 20 μαύρες μπλούζες παραλλαγές άρβυλα, κρατάγανε ρόπαλα, λοστού. Γωνία Κεφαλληνίας κ Τσαλδάρη υπήρχε αστυνομία, 4 άτομα της ομάδας ΔΙΑΣ. τα παιδιά είδαν από τη μια τους Χρυσαυγίτες και από την άλλη τους ΔΙΑΣ
– Ένας μεσάζοντας πήγε κ είπε στα παιδιά μη φοβάστε θα τ κανονίσω εγώ. Ο Παύλος είπε: «Τι να φοβηθώ, είναι η γειτονιά μου»
– Ο μεσάζοντας: «Φίλος είμαι, ειδικός φρουρός, νA βοηθήσω θέλω» Ταυτόχρονα πήγαινε κ στους Χρυσαυγίτες κ στην αστυνομία. Ξεκινάνε τα παιδιά να φύγουν. Ο ένας έφυγε με ταξί απευθείας. Διασχίζουν την Τσαλδάρη και περνούν απέναντι. Μαζί με τους 20 που ήταν εκεί άρχισε να έρχεται και το τάγμα εφόδου από τη Νίκαια. Σταμάτησε ένα αυτοκίνητο μπροστά στα παιδιά και τους ρώτησε παιδιά ξέρετε που είναι η Κεφαλληνίας;Μετά μάθαμε πως αυτός είναι ο δολοφόνος…
– Ο Παύλος του απάντησε: Αυτή είναι φίλε μου κ αυτός έστριψε εκεί.
Αρχίζει όλο το τσούρμο με το τάγμα συνολικά 50 άτομα να τους πλησιάζει. Μόλις πέρασαν απέναντι και τους πλησίασαν τα άτομα αυτά αρχίζουν να τρέχουν να τους κυνηγάνε. Ο Παύλος είπε παιδιά τώρα τρέχουμε. Αλλά ο ίδιος δεν έτρεξε, και τον εγκλώβισαν σε ομάδες των 2-3 ατόμων για να έρθει μετά ο δολοφόνος να τον μαχαιρώσει….

– Εγώ δεν έχω δει το βίντεο, δεν άντεχα. Μου είπαν ότι βγαίνει απ’το αμάξι, και του δίνει δύο μαχαιριές στη καρδιά. Η Χρύσα όλο αυτό το διάστημα πήγε στους αστυνομικούς στη γωνία κ τους τράβαγε να πάνε εκεί, η απάντηση:

«ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΜΕ«.

Μετά της είπαν:

«ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, 2 ΜΠΟΥΝΙΕΣ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ«.

Μετά πήγαν 2 από αυτούς αλλά το κακό είχε γίνει…
Πέθανε επί τόπου σε 4 λεπτά, πολύ σημαντικά γιατί υπέδειξε το δολοφόνο του.

(Visited 1 times, 1 visits today)