Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου, 2020

Μυτιληναίος: Η χώρα εξακολουθεί να διατρέχει κίνδυνο Grexit

«Καμπανάκι κινδύνου» από τον Ευάγγελο Μυτιληναίου για την ελληνική οικονομία, καθώς το Grexit όπως επισημαίνει, παραμένει στο τραπέζι

mitilinaios-ae-omilos-epixeiriseon

Ένα σοβαρό μήνυμα έχει για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, σε συνέντευξή του στους Financial Times, στην οποία προειδοποιεί ότι ο ίδιος και άλλοι επιχειρηματίες θεωρούν πως η χώρα διατρέχει ακόμη έναν ρεαλιστικό κίνδυνο Grexit.

«Αυτό το μήνυμα δεν πέρασε όπως έπρεπε στην προεκλογική εκστρατεία (…) Χάνουμε την αίσθηση του εθνικού επείγοντος, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να παραμείνουμε στην ευρωζώνη», πρόσθεσε.

Ο Ευ. Μυτιληναίος προειδοποίησε ακόμη για μια επικείμενη ανακατάταξη του ελληνικού ιδιωτικού τομέα, με χιλιάδες υπερχρεωμένες επιχειρήσεις να βρίσκονται αντιμέτωπες με ρευστοποίηση όταν οι εγχώριες τράπεζες εκκαθαρίσουν τα δανειακά τους χαρτοφυλάκια, ως προϋπόθεση για την ανακεφαλαιοποίηση.

«Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι πιθανώς το μεγαλύτερο ζήτημα της οικονομίας αυτή τη στιγμή. Πολλές επιχειρήσεις θα πρέπει είτε να κλείσουν είτε να ανακεφαλαιοποιηθούν», τόνισε χαρακτηριστικά.