Παρασκευή, 3 Ιουλίου, 2020

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση φέρεται με «ημιαυταρχισμό»

Καταπέλτης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κατά την τοποθέτηση του επί του ν/σ για τα ΜΜΕ

mitsotakis

Για «ημιαυταρχισμό» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, μιλώντας στην Ολομέλεια, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ, είπε πως η «συμπεριφορά της θυμίζει άλλες εποχές» και εξέφρασε την άποψη ότι ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών θα πρέπει να ορίζεται από την αγορά.

«Γινόμαστε μάρτυρες μιας ευρύτερης προσπάθειας άλωσης ανεξαρτήτων πυλώνων του κράτους από μια εκτελεστική εξουσία η οποία ενοχλείται από ανεξάρτητες φωνές», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και απηύθυνε προς τα κυβερνητικά έδρανα το ερώτημα: «Γιατί επείγεστε για το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ; Τι επιδιώκετε; Να εξυγιάνετε το τοπίο ή να δημιουργήσετε ένα νέο που θα διάκειται ευμενώς στην κυβέρνηση;».

Αναφερόμενος στην υπόθεση αποπομπής της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου, αφού υπογράμμισε πως «έχουμε αναλάβει βασική υποχρέωση για την κατοχύρωση της ανεξαρτησίας των δημοσίων εσόδων» είπε πως ο ίδιος έκανε κομματική αυτοκριτική -με αιχμή το θέμα του Χάρη Θεοχάρη- και πρόσθεσε πως η εκτελεστική εξουσία δεν μπορεί να λειτουργεί κατά το δοκούν. Κάλεσε δε την κυβέρνηση «αν η κ. Σαββαΐδου δεν επιτυγχάνει τους στόχους να το πει» και ρώτησε: «Τι της προσάπτετε;».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By