Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2020

Μητσοτάκης: Η Τουρκία απέδειξε ότι δεν είναι έτοιμη για δημιουργική λύση στο Κυπριακό

«Κύπρος και Ελλάδα είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την επανεκκίνηση της προσπάθειας για οριστική, λειτουργική και βιώσιμη ευρωπαϊκή λύση» είπε ο κ. Μητσοτάκης

Φόρο τιμής σε όσους πολέμησαν και όσους θυσιάστηκαν στην Κύπρο θέλησε να αποτίσει με σημερινή δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Με αφορμή την 43η επέτειο της εισβολής στην Κύπρο ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε «τη βαθιά πεποίθηση ότι ο αγώνας τους για την πατρίδα θα δικαιωθεί».

Στη δήλωσή του, ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι «η 43η επέτειος της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο δεν ενισχύει μόνο την εθνική μνήμη. Οφείλει να ενισχύει την πίστη και τη συντεταγμένη προσπάθεια για να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη, η εθνική κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα στο σύνολο του νησιού».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρεται στις πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό, υπογραμμίζοντας πως «απέδειξαν ότι η Τουρκία δεν είναι ακόμα έτοιμη να συμβάλει ουσιαστικά και δημιουργικά στην προσπάθεια επίλυσης ενός ζητήματος που για 43 χρόνια αποτελεί ανοικτή πληγή στην ιστορία».

«Κύπρος και Ελλάδα είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την επανεκκίνηση της προσπάθειας για οριστική, λειτουργική και βιώσιμη ευρωπαϊκή λύση» καταλήγει ο κ. Μητσοτάκης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By