Σάββατο, 21 Απριλίου, 2018

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Είστε πρωθυπουργός ή προβοκάτορας;

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη Βουλή, για την βία και την εγκληματικότητα, τόνισε ότι η κατάσταση στη χώρα είναι αρκετά σοβαρή.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε δύο αρχές ότι τα όρια της ελευθερίας τα ορίζει ο νόμος και ότι είναι υποχρέωση του κράτους να εξασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών.

«Από τότε που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήρθε στην εξουσία έχουμε περισσότερη βία και εγκληματικότητα. Η κατάσταση χειροτερεύει διαρκώς και επικίνδυνα με έξαρση των ληστειών και των κλοπών μηχανών και αυτοκινήτων» είπε ο κ. Μητσοτάκης καταθέτοντας τα σχετικά στοιχεία της ΕΛΑΣ.

«Βάλατε την εγκληματικότητα μέσα στην καθημερινότητα και γεμίσατε την καθημερινότητα με σπασμένες εικόνες» είπε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στις φθορές και καταστροφές σε τρόλεϊ και ακυρωτικά μηχανήματα.

«Η ανομία γενικεύεται και η εγκληματικότητα εξαπλώνεται και το χειρότερο είναι ότι αυτή η ανομία αρχίζει να αποκτά χαρακτηριστικά κανονικότητας» συνέχισε την κριτική του ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε και σε κρούσματα βίας στα πανεπιστήμια με αποκορύφωμα την επίθεση στον καθηγητή Άγγελο Συρίγο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο προσθέτοντας ότι ο κ. Συρίγος δέχθηκε απειλές μια ημέρα μετά.

Αναφερόμενος στα Εξάρχεια είπε ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο μιλώντας για ένοπλη παρέλαση αναρχικών, προπηλακισμούς πολιτών επειδή σε κάποιους δεν τους αρέσει αυτά που λένε. «Κάτοικοι στο κέντρο της Αθήνας στερούνται των υπηρεσιών των ΕΛΤΑ επειδή ανεστάλη η λειτουργία τους από τις συνεχείς επιθέσεις στα Εξάρχεια» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Και όλα αυτά γίνονται με την ανοχή της κυβέρνησης είπε ο κ. Μητσοτάκης ζητώντας να σταματήσει η σπέκουλα ότι τη ΝΔ την ενοχλεί η ελευθεριότητα των Εξαρχείων. Πρέπει να προστατεύεται η διαφορετικότητα αλλά και η ζωή των πολιτών της Αθήνας, πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Το χειρότερο είναι ότι δεν αφήνετε την αστυνομία να κάνει αυτό που πρέπει» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Έχουμε καταθέσει πολλές ερωτήσεις για το θέμα αυτό αλλά δεν έχουμε πάρει απαντήσεις. Εγώ δεν έχω αντίρρηση να φτιάξουμε επιτροπές αλλά μέχρι να καταλήξουν οι επιτροπές μπορούν οι κάτοικοι περιοχών όπως το Μενίδι να ζούν σαν άνθρωποι; Γιατί σήμερα δεν ζουν έτσι»

Μπορείτε να προστατεύσετε την περιουσία των Ελλήνων πολιτών, ρώτησε ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η κατάσταση στη χώρα έχει ξεφύγει με τη δική σας ανοχή είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι «η απόσταση που χωρίζει μια μολότοφ από μια βαριοπούλα και μια βαριοπούλα από ένα καλάσνικοφ είναι μικρή κύριε Τσίπρα».

«Είναι τραγικό σε μια χώρα που έχει πληρώσει βαρύ φόρο να αφήνετε να εκκολαφθεί μια νέα γενιά τρομοκρατών λόγω της μνημειώδους ανικανότητάς σας» επέμεινε στην κριτική του ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στη συνέχεια στη διάλυση της ομάδας ΔΕΛΤΑ και την αποδυνάμωση της ομάδας ΔΙΑΣ.

«Δεσμευόμαστε ότι θα επανασυστήσουμε την ομάδα ΔΕΛΤΑ όσο και αν σας ενοχλεί» εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα, σταματήστε να διαστρεβλώνετε το παρών και να προβοκάρετε καταστάσεις. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συντηρείται μίσος κατά της αστυνομίας, της ασφάλειας και της έννομης τάξης» είπε ο κ. Μητσοτάκης υπενθυμίζοντας ότι η πρώτη ενέργεια της κυβέρνησης ήταν η κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄, ενέργεια από την οποία «χάρηκαν μόνο οι τρομοκράτες και οι ποινικοί».

Αναφέρθηκε, δε, στην πρόσφατη συζήτηση που είχε ο υπουργός Υγείας Ανδρέα Ξανθός με καταληψίες στο υπουργείο για την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, αναφορά που προκάλεσε ένταση στη συζήτηση με κάποιον βουλευτή να φωνάζει ντροπή στον κ. Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της ΝΔ να απαντά ότι εσείς πρέπει να ντρέπεστε για τον κ. Λάμπρου και τον κ. Παρασκευόπουλο που ικανοποίησε όλα τα αιτήματα των τρομοκρατών.

«Κύριε Τσίπρα έχετε προσωπική ευθύνη για αυτά» συμπλήρωσε ο αρχηγός της ΝΔ.

«Την αποτυχία σας την χρεώνονται οι οικονομικά ασθενέστεροι, οι ηλικιωμένοι κάτοικοι του κέντρου που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε μια πιο ασφαλή περιοχή. Όπως και στην οικονομία έτσι και στην ασφάλεια τα θύματα είναι οι πιο αδύναμοι πολίτες» συνέχισε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

«Πόσο καιρό θα συνεχίσετε να ανέχεστε το παρακράτος των Εξαρχείων; Πόσο θα αδιαφορείτε για τα διάφορα γκέτο; Πότε θα δείξετε βούληση για ένα συγκεκριμένο σχέδιο κατά της εγκληματικότητας; Πότε θα λύσετε τα χέρια της αστυνομίας; Τελικά είστε πρωθυπουργός ή προβοκάτορας; Ως πότε θα κοιτάτε με απάθεια το κάθε τρόλεϊ που φλέγεται;» αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα αποκαστήσει την αίσθηση ασφάλειας των πολιτών. Θέλουμε πολίτες με αυτοπεποίθηση για μια Ελλάδα με αυτοπεποίθηση. Όσο πιο γρήγορα φύγετε τόσο καλύτερα θα είναι για την πατρίδα μας» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

By