Τρίτη, 31 Μαρτίου, 2020

Μητσοτάκης: Βάζουμε τον πήχη στο να γίνουμε οι καλύτεροι στον κόσμο

Στην Καλαμάτα βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παρευρέθηκε στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, με θέμα: «Οι μεγάλες επενδύσεις ως καταλύτης για ανάπτυξη και καλές δουλειές για όλους – το παράδειγμα της Costa Navarino στη Μεσσηνία».

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας πως δεν θα αναφερθεί στην ομιλία που είχε ετοιμάσει, αλλά επειδή από τους προηγούμενους ομιλητές ακούστηκαν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα θα πει «κάποιες σκέψεις από καρδιάς».

Με αφορμή ένα ερώτημα που ακούστηκε για το «πού βάζουμε τον πήχη», ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «βάζουμε τον πήχη στη βιώσιμη ανάπτυξη, η οποία συνδυάζει ένα αναβαθμισμένο τουριστικό προϊόν, με την προστασία του περιβάλλοντος, με την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, με τη σύνδεση με τον αγροδιατροφικό τομέα και όλα αυτά μέσα από μία λογική προστασίας του περιβάλλοντος στο να γίνουμε οι καλύτεροι στον κόσμο. Εκεί πρέπει να μπει ο πήχης για την πατρίδα μας.

Στο να γίνουμε οι καλύτεροι στον κόσμο. Και δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με τίποτα λιγότερο.

»Είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω την ιστορία αυτής της επενδυσης από τότε που τη συνέλαβε ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, πριν από 25 χρόνια. Και χαίρομαι ιδιαίτερα που σήμερα, δέκα χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας της πρώτης ξενοδοχειακής εγκατάστασης κλείνει ένας κύκλος, αλλά ταυτόχρονα ανοίγει και ένας καινούργιος.

Και μπορούμε σήμερα να κάνουμε έναν απολογισμό της συνολικής συνεισφοράς αυτής της επένδυσης στην τοπική κοινωνία, αλλά και συνολικά στην περιφέρεια Πελοποννήσου, και ταυτόχρονα να χαράξουμε το μέλλον προσβλέποντας σε ένα ακόμα πιο σημαντικό αποτύπωμα αυτής της πολύ σημαντικής επενδυτικής πρτωοβουλίας».

Απέδωσε τα ευσημα στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας λέγοντας: «Συγχαρητήρια στο Επιμελητήριο για την πολύ σημαντική δουλειά την οποία κάνει, στηρίζοντας τις τοπικές επιχειρήσεις με μία φρέσκια, με μία σύγχρονη αναπτυξιακή ματιά.

Από όσα ακούσαμε να συγκρατυήσουμε την έμφαση στην αειφορία, στη βιώσιμη ανάπτυξη, στην προστασία του περιβάλλοντος, η οποία μπορεί να συμβαδίζει και πρέπει να συμβαδίζει με την ανάπτυξη της χώρας μας, η οποία πρέπει να είναι μόνο βιώσιμη. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος που μπορούμε να ακολουθήσουμε.

Και η Ελλάδα, από μια πλευρά, ήταν ευλογημένη μέσα στην καθυστέρησή της. Γιατί άλλες περιοχές της Ευρώπης που γνώρισαν πιο γρήγορη, πιο επιθετική τουριστική ανάπτυξη, κατέστρεψαν τον ιδιο τον φυσικό πλούτο πάνω στον οποίο στήριξαν τα πρώτα βήματα της ανάπτυξής τους. Αυτό δεν έχει γίνει ακόμα στην Ελλάδα και δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψω ως πρωθυπουργός της χώρας να γίνει».

By