Δευτέρα, 10 Αυγούστου, 2020

Morgan Stanley: Αγοράστε ευρωπαϊκές τράπεζες

«Οι ενδείξεις για ενίσχυση της κερδοφορίας των ευρωπαϊκών τραπεζών ολοένα και πληθαίνουν», αναφέρουν οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας.

Την εκτίμηση πως οι πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν στην εξάπλωση του νέου κοροναϊού «θα καθυστερήσουν, αλλά δεν θα εκτροχιάσουν» την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας εκφράζουν οι αναλυτές της Morgan Stanley, σε έκθεσή τους, υπό τον τίτλο «China, the Global Economy and Markets».

«Οι εξυπηρετικές δημοσιονομικές και νομισματικές πολιτικές και η μείωση της αβεβαιότητας στο διεθνές εμπόριο αποτελούν ισχυρές ‘δυνάμεις’ για το 2020 συγκριτικά με το αδύναμο 2019», σημειώνει στην έκθεσή της η αμερικανική επενδυτική τράπεζα.

Ευρωπαϊκές μετοχές

Η Morgan Stanley, στην έκθεσή της, δηλώνει overweight για τις ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές.

«Για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, οι μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών ήταν φθηνές και σίγουρα όχι αγαπητές. Αυτό είναι αλήθεια. Ωστόσο σταδιακά κάτι αρχίζει να αλλάζει στα θεμελιώδη του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου. Οι ενδείξεις για ενίσχυση της κερδοφορίας των ευρωπαϊκών τραπεζών ολοένα και πληθαίνουν», αναφέρουν οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας.

Σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις της για την πορεία της κινεζικής οικονομίας, επισημαίνει ό,τι το «κλειδί» για τη διαχείριση του οικονομικού αντίκτυπου από την εξάπλωση του νέου κοροναϊού βρίσκεται  στην «απάντηση» της κυβέρνησης και της κεντρικής τράπεζας.

«Παρακολουθούμε στενά – και καθημερινά – τις εξελίξεις που αφορούν στην εξάπλωση του νέου ιού και τις οικονομικές επιπλοκές που αυτός δημιουργεί», εξηγεί η Morgan Stanley.

Ασία – Αναδυόμενες αγορές

Από την Ασία, η Morgan Stanley συνεχίζει να εκδηλώνει την προτίμησή της στην ιαπωνική αγορά, καθώς υποδέχεται θετικά τις αλλαγές που έχουν δρομολογήσει οι ιαπωνικές εταιρείες σε όρους λειτουργίας, διακυβέρνησης και διαχείρισης κεφαλαίων.

Ωστόσο, όπως σημειώνει, παρακολουθεί την πορεία εξέλιξης του ιού, αλλά και πως αυτός επιδρά στις οικονομίες των αναδυόμενων αγορών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By