Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2020

Μπακογιάννη: Είναι πολύ δύσκολο να αντέξει η κυβέρνηση

Η Ν.Δ. θα διεκδικήσει μία νέα βιώσιμη συμφωνία με λιγότερους φόρους

mpakogianni

Σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε πως είναι πάρα πολύ δύσκολο να αντέξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και προσέθεσε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπορεί να προκαλέσει εξελίξεις ανά πάσα στιγμή, αφού η μοναδική συγκολλητική ουσία είναι η εξουσία».

Η κοινοβουλευτική τομεάρχης Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Ν.Δ. δήλωσε ότι δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία τής κυβέρνησης για τη βελτίωση της κατάστασης στην οικονομία και υποστηρίζει ότι «το χειρότερο όλων είναι ότι η κυβέρνηση δεν θα πιάσει τους οικονομικούς στόχους με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση του «κόφτη» που θα φέρει νέα ύφεση».

Ανέφερε ακόμη ότι η Ν.Δ. θα διεκδικήσει μία νέα βιώσιμη συμφωνία με λιγότερους φόρους, ενώ υπογράμμισε ότι η νέα ηγεσία του κόμματος εξελέγη από την κοινωνία και «είναι απολύτως ελεύθερη να κινηθεί μέσα στο πλαίσιο της ιδεολογίας της Νέας Δημοκρατίας γιατί δεν χρωστάει τίποτε σε κανέναν».

Η κ. Μπακογιάννη εκτίμησε ότι οι σχέσεις με την Τουρκία έχουν περάσει σε νέα φάση, δεν κρύβει την ανησυχία της για την εξέλιξη στο προσφυγικό από την σύγκρουση Ε.Ε. – Τουρκίας, ενώ για τη Θράκη λέει ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει πολιτική».

Εξέφρασε τέλος την ανησυχία της για το ενδεχόμενο εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, γενικότερα για την άνοδο και σε πολλές περιπτώσεις την επικράτηση του λαϊκισμού. «Στην Ελλάδα ελπίζω ότι με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα κλείσει ο κύκλος του λαϊκισμού και της δημαγωγίας», κατέληξε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By