Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου, 2019

Μυστική συνάντηση Τσακαλώτου-Φίλη, χθες

Εξαιρετικό ενδιαφέρον αποκτά η συνάντηση που είχαν χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Σύμφωνα με συνομιλητές τους, οι δυο τους είχαν «φιλική» και όχι πολιτική κουβέντα, αλλά σε κάθε περίπτωση η εν λόγω συνάντηση αποκτά από μόνη της ιδιαίτερη σημασία σε αυτή τη συγκυρία.

Από τη μία ο κ. Φίλης «πυροβολεί» εδώ και καιρό κυβερνητικές επιλογές και δεν διστάζει στα κομματικά όργανα να φέρει τα πάνω κάτω, επικρίνοντας επιλογές του Αλέξη Τσίπρα. Ενώ για τη συμφωνία υπενθυμίζεται πως είχε τονίσει ότι «το «ούτε ένα ευρώ μέτρα» το είπε ο κ. Τσίπρας για να το ακούσει ο Σόιμπλε, αλλά το ακούν και οι Έλληνες που θα χρεώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ τυχόν λήψη μέτρων».

Όσο για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά. Το μόνο σίγουρο, προς το παρόν, είναι ότι ουδείς από την κυβέρνηση επιθυμεί να υπάρξει κρίση, όπερ και σημαίνει ότι τυχόν διαφορές παραπέμπονται προς επίλυση στο εγγύς μέλλον και σίγουρα μετά τη λήξη της διαπραγμάτευσης.

iefimerida.gr