Πέμπτη, 9 Απριλίου, 2020

Μυτιληναίος: Αποδίδει η διαφοροποίηση από φυσικό αέριο και ρεύμα

To 2019 ήταν μια καλή χρονιά για τον όμιλο με τις ενοποιημένες πωλήσεις πάνω απο 2 δισ. ευρώ και κερδοφορία η οποία υποδεικνύει ένα σταθερό μέρισμα 0,76 ευρώ ανά μετοχή, με μερισματική απόδοση 3,6%.

Αυτό ανέφερε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Μυτιληναίος, κατά την διάρκεια της παρουσίασης προς θεσμικούς επενδυτές, σύμφωνα με την Euroxx.

Για το 2020 σημείωσε ότι αναμένει να είναι μια χρονιά με προκλήσεις και ενδιαφέρον με την διαφοροποίηση του ομίλου να αποδίδει καθώς η ισχυρή παρουσία στο φυσικό αέριο και το ρεύμα αντισταθμίζει την όποια αδυναμία στον μεταλλουργικό κλάδο εξαιτίας των πιέσεων στις τιμές αλουμινίου και αλουμίνας – αν και υπάρχει θετικό περιβάλλον με την πτώση του δολαρίου και την χαμηλότερη διεθνή παραγωγή του αλουμινίου.

Σε ότι αφορά την απόδοση κατά τομείς στο αλουμίνιο η χρονιά είναι γεμάτη προκλήσεις, όπως προαναφέρθηκε καθώς ο όμιλος έχει επικεντρωθεί στην αύξηση της παραγωγής – “πράσινο” αλουμίνιο σε 250 χιλ τόνους έως το 2022 από 7 χιλ το 2018, με επενδύσεις 40 εκατ. ευρώ.

Για τον τομέα του ηλεκτρικού ρεύματος και του αερίου, αναμένεται μαι καλή χρονιά καθώς υπάρχει πιθανότητα επαναφοράς των πληρωμών διαθεσιμότητας ενω στα φωτοβολταϊκά η εταιρεία έχει προς πώληση ισχύ ύψους 47mw.

Σε ότι αφορά την επένδυση της Αλουμίνας η τεχνική μελέτη έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται μόνο η τελική επενδυτική απόφαση η οποία αναμένεται τον Μάρτιο του 2020.

By