Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ν. Παππάς: Αισθανόμαστε απόλυτη δικαίωση

«Αισθανόμαστε απόλυτη δικαίωση» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, αναφερόμενος στη συμφωνία για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, που επετεύχθη χθες.

Μιλώντας το πρωί στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» είπε ότι όλοι πλέον συμφώνησαν ότι χρειάζεται να καταβληθεί τίμημα για τις τηλεοπτικές άδειες και να υπάρχει αδειοδότηση.

Πρόσθεσε πως ουδείς ζητάει την κατάργηση του νόμου Παππά και εξέφρασε την ελπίδα για συνεννόηση στα θέματα του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

«Σε κάθε φάση της διαδικασίας τηρήσαμε το Σύνταγμα και τους νόμους» τόνισε ο κ. Παππάς.

Υπογράμμισε την ανάγκη να βρεθεί άμεσα λύση και για τον αριθμό των αδειών και για όλα τα σχετικά θέματα, εκτίμησε ότι έχει διαμορφωθεί κλίμα διαλόγου, αλλά υπογράμμισε πως επείγει να λυθεί το θέμα και πως τα επόμενα βήματα θα κριθούν από τον χρόνο που θα απαιτηθεί για να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να διεξαχθεί διαγωνισμός για τις άδειες. «Αλλιώς θα κρίνουμε, αν κινηθούν με ταχύτητα και διαφορετικά εάν υπάρξουν καθυστερήσεις» σημείωσε.

Για τα χρήματα που έχουν καταθέσει οι υπερθεματιστές του διαγωνισμού της ΓΓ Ενημέρωσης, σημείωσε ότι μέχρι την δημοσίευση της απόφασης «στο νομικό σύμπαν δεν υπάρχει απόφαση που να δικαιολογεί την επιστροφή … τέτοια αξίωση μπορεί να προκύψει με τη δημοσιοποίηση της απόφασης».

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν περιθώρια συναίνεσης και συνεννόησης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και σε άλλα πεδία, ο κ. Παππάς τόνισε πως θα έχει ενδιαφέρον να τοποθετηθούν για τις εργασιακές σχέσεις που είναι αντικείμενο της διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Για το χρέος εκτίμησε πως δεν μπορεί να υπάρξει πλαίσιο συνεννόησης, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι επιδιώκει ως αντιστάθμισμα για τη μείωση να βάλει από το παράθυρο ακραίες πολιτικές που είχε συμφωνήσει.
Κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να τηρήσει εθνικά υπεύθυνη στάση, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της ενόψει της επίσκεψης Ομπάμα. Είπε πως η Αθήνα με τις ΗΠΑ κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος για τη ρύθμιση του χρέους και σημείωσε πως η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου έχει υψηλό πολιτικό συμβολισμό.

Υπενθυμίζεται πως χθες στην έκτη διάσκεψη των προέδρων για τη συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης ( Ε.Σ.Ρ.) η κυβέρνηση αναγκάστηκε να πάρει πίσω τα πάντα: Από τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών, μέχρι την σύνθεση του ΕΣΡ.

Στην ψηφοφορία που έγινε, στη Διάσκεψης των Προέδρων για τη συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης ( Ε.Σ.Ρ.) η ΝΔ υπερψήφισε την τελική πρόταση της κυβέρνησης, Υπέρ ψήφισαν 20 βουλευτές, από ΣΥΡΖΑ, ΝΔ, ΑΝΕΛ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι και 4 παρών (ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή)

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μετά από μικρή διακοπή για να υπάρξουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις με τα κόμματα δέχθηκε και πρότεινε τελικώς για πρόεδρο τον κ. Αθανάσιο Κουτρομάνο, πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, ο οποίος αποτέλεσε πρόταση της ΝΔ την οποία και απεδέχθη η κυβέρνηση.

Επέμεινε στον Ροδόλφο Μορώνη για την θέση του αντιπροέδρου. Δέχθηκε επίσης να μην είναι ως μέλος του ΕΣΡ ο δημοσιογράφος κ. Βασίλης Κουφόπουλος και επανέφερε το όνομα του καθηγητή του Παντείου κ. Γιώργο Πλειό.

(Visited 1 times, 1 visits today)