Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου, 2018

Ναυάγιο και Ελαφονήσι στις καλύτερες παραλίες του κόσμου

​Καθώς η θερμοκρασία πέφτει, τόσο αυξάνεται η όρεξή μας να βρεθούμε σε μια ζεστή παραλία.

Αν λοιπόν σκέφτεστε να ταξιδέψετε αυτές τις γιορτές σε μια παραλία, το Flight Network, μια καναδική ταξιδιωτική ιστοσελίδα, ανακοίνωσε τη λίστα με τις 50 καλύτερες παραλίες του κόσμου. Η επιλογή έγινε μετά τις κριτικές 600 επαγγελματικών στον χώρο του ταξιδιού και του τουρισμού, στους οποίους περιλαμβάνονται δημοσιογράφοι και bloggers, αλλά και βάσει φωτογραφιών από λογαριασμούς χρηστών του Instagram για παραλίες σε Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Βόρεια και Νότια Αμερική.

Η καλύτερη παραλία σύμφωνα με το Flight Network βρίσκεται στα νησιά Turks και Caicos. Όπως αναφέρεται στο ταξιδιωτικό site, πρόκειται για την ιδεώδη παραλία στην οποία με το που θα πατήσεις το πόδι σου θα καταλάβεις γιατί είναι η καλύτερη σε όλο τον κόσμο. Ο προστατευμένος και εντυπωσιακά πολύχρωμος ύφαλος αγκαλιάζει τον ωεκανό, κάνοντας το Grace Bay το πιο ιδανικό μέρος για να απολαύσεις τα νερά του Ατλαντικού.

Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η παραλία Whitehaven, στα νησιά Whitsunday της Αυστραλίας. Η άμμος της παραλίας είναι από τις λευκότερες που θα συναντήσετε, αλλά και μία από τις πιο εντυπωσιακές. Στην τρίτη θέση βρίσκουμε την Anse Lazio στις Σεϋχέλλες, όπου ο συνδυασμός των κρυστάλλινων νερών και της χλωρίδας συνθέτουν ένα σκηνικό που πιο πολύ παραπέμπει σε όνειρο.

Για όσους δεν προτιμούν τις παραλίες με λευκή άμμο, το Flight Network προτείνει στην τέταρτη θέση την παραλία Pink Sands στις Μπαχάμες. Η πανέμορφη ακτογραμμή, που λούζεται από τον ήλιο και ξεχωρίζει για την άμμο με την ροζ απόχρωση, θα μείνει για πάντα στη μνήμη σας.

Και για όσους ψάχνουν μια απομονωμένη λωρίδα άμμου, το Flight Network προτείνει το Ναυάγιο της Ζακύνθου στην Ελλάδα, που καταλαμβάνει την πέμπτη θέση. Δεν θα καταφέρετε να βγάλετε από το μυαλό σας τα πεντακάθαρα και διαυγή νερά, αλλά και τη λεπτή άμμο της παραλίας, σχολιάζει το site.

Ωστόσο, το «Ναυάγιο» της Ζακύνθου δεν είναι η μόνη ελληνική παραλία της λίστας του Flight Network, αφού η παραλία στο Ελαφονήσι της Κρήτης καταλαμβάνει την 30η θέση. Αυτό το ονειρικό νησί πρέπει να το δεις για να το πιστέψεις, αναφέρει η ταξιδιωτική ιστοσελίδα.

By