Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2020

Νέο δάνειο €400 εκατ. ευρώ στην Alitalia σχεδιάζει η ιταλική κυβέρνηση

Νέο δάνειο ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να εγκρίνει η Ιταλία για την αποτυχημένη αεροπορική εταιρεία Alitalia, όπως μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο η ιταλική κυβέρνηση θα δώσει το πράσινο φως στη χρηματοδότηση κατά τη συνεδρίαση του σημερινού υπουργικού συμβουλίου.

Το νέο δάνειο θα αποτελέσει σωσίβιο σωτηρίας για την Alitalia, καθώς η κυβέρνηση συνεχίζει να αναζητά επενδυτές για τον μεταφορέα.

Ο κρατικός σιδηροδρομικός φορέας Ferrovie dello Stato Italiane SpA και ο κατασκευαστικός γίγαντας Atlantia SpA ανακοίνωσαν τον περασμένο μήνα ότι δεν κατέστη δυνατή η κατάρτιση ενός βιώσιμου επενδυτικού σχεδίου για την αεροπορική εταιρεία.

Μία από τις πηγές που επικαλείται το Bloomberg δήλωσε ότι η κυβέρνηση αναμένεται να ξεκινήσει νέα διαδικασία πώλησης της εταιρείας με προθεσμία το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.

Οι αεροπορικές εταιρείες Deutsche Lufthansa AG και Delta Air Lines Inc. έχουν στο παρελθόν δείξει ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Alitalia, αλλά τα σχέδια για πιθανή συμμετοχή τους εξαρτώνται μέχρι στιγμής από την ύπαρξη δεσμεύσεων για εκτεταμένες περικοπές δαπανών.

Από το 2017 η διοίκηση της Alitalia είναι διορισμένοι διαχειριστές από το κράτος και σήμερα βρίσκεται σε εξαιρετική ανάγκη εξαιτίας ενός παλαιότερου κρατικού δανείου ύψους 900 εκατ. ευρώ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By