Σάββατο, 8 Αυγούστου, 2020

Νεπάλ: Ένας 15χρονος απεγκλωβίστηκε σώος από τα ερείπια κτιρίου

Κατάφερε να κρατηθεί ζωντανός μέσα στα συντρίμμια για πέντε ολόκληρες ημέρες

nepal apegk1

Οι διασώστες ανέσυραν σήμερα από τα ερείπια κτιρίου στο Κατμαντού ένα δεκαπεντάχρονο αγόρι το οποίο κατάφερε να παραμείνει ζωντανό κάτω από τα συντρίμμια για πέντε ολόκληρες ημέρες μετά τον φονικό σεισμό.

Η «θαυματουργή» διάσωση, όπως χαρακτηρίζεται στο Twitter, συνέβη πέντε ολόκληρες ημέρες μετά από το χτύπημα του καταστροφικού σεισμού στο Νεπάλ το περασμένο Σάββατο και ενώ ο τραγικός απολογισμός του Εγκέλαδου έχει ξεπεράσει τους 5.500 νεκρούς.

Οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων μεταδόθηκαν ζωντανά από το BBC Five Live ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

«Το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί γύρω από το συνεργείο διάσωσης άρχισε να ζητωκραυγάζει όταν εμφανίστηκε το φορείο με τον 15χρονο, του οποίου το πρόσωπο ήταν καλυμμένο με σκόνη», αναφέρει το news.sky.com.

Ο έφηβος ανακαλύφθηκε εγκλωβισμένος κάτω από τα ερείπια ενός σπιτιού από μία ομάδα αναζήτησης, η οποία συνεργάζεται με διασώστες της USAID. Οι Αμερικάνοι διασώστες αγωνίζονταν να απεγκλωβίσουν τον νεαρό εδώ και πολλές ώρες και τελικά οι κόποι τους ανταμείφθηκαν, όταν ο νεαρός ανασύρθηκε ζαλισμένος, αλλά ζωντανός.

nepal apegk2

 

nepal apegk3

 

nepal apegk4

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By