Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2019

Νίκη Τζαβέλα: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί τις ενεργειακές δυνατότητες της χώρας

Δριμύτατη κριτική στην ικανότητα της Κυβέρνησης να διαχειριστεί τις ενεργειακές δυνατότητες της Ελλάδος, άσκησε η υποψήφια Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νίκη Τζαβέλα, από το βήμα του Συνεδρίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος που έγινε στην Κομοτηνή.

Η Νίκη Τζαβέλα , παρουσιάζοντας την πορεία των ενεργειακών υποδομών στην περιοχή, ενημέρωσε τους συνέδρους ότι από την περασμένη εβδομάδα, έγινε ατύπως γνωστό, ότι το έργο του σταθμού FSRU στην Αλεξανδρούπολη, εξαιρέθηκε τελικά από την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

« Ένα από τα πιο σημαντικά έργα ορθολογικής περιφερειακής ανάπτυξης, με πολλαπλά οφέλη για την περιοχή και την χώρα μας, ο σταθμός Fsru στην Αλεξανδρούπολη είναι εκτός ενωσιακής χρηματοδότησης, εξ αιτίας της αδιαφορίας της Κυβέρνησης. Ο σχεδιασμός και η δρομολόγηση όλων των διαδικασιών της Κυβέρνησης Σαμαρά, να μετατρέψει την Αλεξανδρούπολη σε Διεθνές διαμετακομιστικό και ενεργειακό κέντρο, σύνορο σταθερότητας, καταργήθηκε από την Κυβέρνηση», τόνισε η υποψήφια Ευρωβουλευτής.

Σύμφωνα με την Νίκη Τζαβέλα, καλή γνώστρια των διεθνών ενεργειακών σχεδίων, «Ο αγωγός TAP, ένα άλλο μεγαλειώδες κυριολεκτικά έργο της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας 2012- 2014, είναι η κυρία πηγή ενεργειακού εφοδιασμού, ειδικά για την Βόρειο Ελλάδα. Θα πρέπει να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει , ακόμη και με σταθμούς ανεφοδιασμού με Φ/Α των βαρέων φορτηγών που διέρχονται διασυνοριακά», ανέφερε η κα. Τζαβέλα

By