Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2020

Nissan και Renault διαψεύδουν τις φήμες για «διαζύγιο»: «Δεν τα σπάμε»

Η συμμαχία μας δεν διατρέχει κίνδυνο διάσπασης, διαμηνύουν η γαλλική Renault και η ιαπωνική Nissan Motor, διαψεύδοντας με τον τρόπο αυτό πρόσφατες αναφορές του Τύπου για μια πιθανή διάσπαση. Το σενάριο αυτό προκάλεσε τη βύθιση των μετοχών τους σε ιστορικά χαμηλά.

Η συμμαχία που περιλαμβάνει επίσης την ιαπωνική Mitsubishi Motors Corp, είναι «σταθερή, ισχυρή και κάθε άλλο παρά νεκρή» ανέφερε ο πρόεδρος της Renault, Ζαν Φιλίπ Σενάρ, στη βελγική εφημερίδα L’Echo.

Η Nissan, σε απάντηση «των καιροσκοπικών αναφορών διεθνών μέσων», ανακοίνωσε ότι «δεν σκέφτεται κατά κανέναν τρόπο τη λύση αυτής τη συμμαχίας», όπως μεταδίδει το Reuters..

Η συμμαχία αποτελεί την πηγή της ανταγωνιστικότητας της Nissan», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία.

«Μέσω της συμμαχίας και με στόχο να πετύχει τη βιωσιμότητα και την κερδοφόρο ανάπτυξη, η Nissan θα επιδιώξει να συνεχίσει να παραδίδει αποτελέσματα που θα είναι επωφελή για όλες τις εμπλεκόμενες εταιρείες», προσθέτει η ανακοίνωση.

Η μετοχή της Renault υποχώρησε τη Δευτέρα σε χαμηλό έξι ετών καθώς οι επενδυτές ανησύχησαν ότι η 20ετής συμμαχία της με τη Nissan (που προβλέπει και τον διαμοιρασμό των κοστών) οδεύει προς διάλυση χωρίς να υπάρχει και ο Κάρλος Γκον για να προσπαθήσει να τη διατηρήσει.

Οι εντάσεις μεταξύ των μελών της συμμαχίας «χτύπησαν κόκκινο» από τη στιγμή που ο Γκον συνελήφθη στο Τόκιο τον Νοέμβριο του 2018 κατηγορούμενος για οικονομικές παρατυπίες τις οποίες ο ίδιος αρνείται.

Δημοσιεύσιμα των Financial Times χθες Δευτέρα ανέφερε ότι τα στελέχη της Nissan σχεδίαζαν τη διάσπαση με την Renault γεγονός που προκάλεσε sell off στη μετοχή της γαλλικής εταιρείας. Η μετοχή της Nissan νωρίτερα υποχώρησε στα χαμηλά 8,5 ετών στο χρηματιστήριο του Τόκιο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By