Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, 2020

NYT: «Η σκληρή δοκιμασία με την οποία θα έρθει αντιμέτωπος ο Αλέξης Τσίπρας»

Μπαράζ οικονομικών μεταρρυθμίσεων και μέτρων λιτότητας πρέπει να υπερψηφιστούν από τη Βουλή, γράφουν οι New York Times

Αλέξης

Η νέα κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα έρθει αντιμέτωπη με μία ισχυρή δοκιμασία αυτή την εβδομάδα, καθώς ένα μπαράζ οικονομικών μεταρρυθμίσεων και μέτρων λιτότητας πρέπει να υπερψηφισθούν από την Βουλή, όπως συμφωνήθηκε με τους διεθνείς πιστωτές της χώρας, γράφουν σε σημερινό τους άρθρο οι Νew Υork Τimes.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στην σχετική νομοθεσία, στην οποία απαριθμούνται δεκάδες δράσεις – από την απελευθέρωση της ελληνικής αγορά ενέργειας έως την επιβολή αυστηρότερων κριτηρίων για την προστασία της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών, η έγκριση της οποίας είναι προϋπόθεση για την αποδέσμευση της δόσης των 2 δισ ευρώ.

Η κυβέρνηση, συνεχίζει το άρθρο των NYT, πρέπει τώρα να συνεχίσει την εφαρμογή των βαθέων μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται από την συμφωνία που έφερε ο κύριος Τσίπρας τον Αύγουστο, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την άρση των capital controls.

Οι σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη είναι σε εύθραυστη κατάσταση και αρκετοί ηγέτες κρατών – μελών δείχνουν ανυπομονησία, όντας απίθανο να ανεχθούν την κωλυσιεργία των προηγούμενων διοικήσεων. Υπό τους όρους του προγράμματος διάσωσης, η Ελλάδα πρέπει να “περάσει» δεκάδες νομοθετικές διατάξεις μέχρι το τέλος του έτους, για μέτρα τα οποία υποτίθεται ότι έπρεπε να έxουν νομοθετηθεί από χρόνια, τονίζει η εφημερίδα.

By