Τετάρτη, 15 Ιουλίου, 2020

Oι απουσίες από την χθεσινή ψηφοφορία για την Χρυσή Αυγή

Συνολικά απουσίαζαν 76 βουλευτές, ενώ οι ΑΝΕΛ δεν μετείχαν στην ψηφοφορία ταυτιζόμενοι με το επιχείρημα των χρυσαυγιτών ότι έχει παρέλθει το τρίμηνο από την ημέρα που διαβιβάστηκε στη Βουλή το εισαγγελικό αίτημα για την άρση της ασυλίας τους

pappas-xristos-xrisiavgi

Πολλές απουσίες καταγράφηκαν στην ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του ηγετικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής, του προφυλακισμένου αρχηγού Νίκου Μιχαλολιάκου, του υπαρχηγού Χρήστου Παππά και του Γιάννη Λαγού.

Συνολικά απουσίαζαν 76 βουλευτές, ενώ οι ΑΝΕΛ δεν μετείχαν στην ψηφοφορία ταυτιζόμενοι με το επιχείρημα των χρυσαυγιτών ότι έχει παρέλθει το τρίμηνο από την ημέρα που διαβιβάστηκε στη Βουλή το εισαγγελικό αίτημα για την άρση της ασυλίας τους. Απόντες ήταν και όλοι οι βουλευτές του ακροδεξιού μορφώματος.

Δώδεκα ήταν οι απόντες βουλευτές της ΝΔ, δέκα του ΣΥΡΙΖΑ, εφτά του ΠΑΣΟΚ, ένας από τη ΔΗΜΑΡ, ο Β. Οικονόμου και ένας από το ΚΚΕ ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και 16 ανεξάρτητοι βουλευτές.

Ειδικότερα από τη ΝΔ απουσίαζαν ο ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, ο Πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης και ο αντιπρόεδρος Γ. Καλαντζής, οι υπουργοί Γ. Μιχελάκης, Δ. Αβραμόπουλος, Μ. Βαρβιτσιώτης και Θ. Καράογλου, καθώς και οι Γ. Γιακουμάτος, Μ. Σαλμάς, Λαζ. Τσαβδαρίδης και Ελ. Ράπτη.

Απούσα για άλλη μια φορά σε ψηφοφορία άρσης ασυλίας χρυσαυγιτών η Ζ. Κωνσταντοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι Αλ. Μητρόπουλος και Γ. Μιχελογιαννάκης. Στους απόντες της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι Στ. Παναγούλης, Μ. Τριανταφύλλου, Ν. Αθανασιου, Δ. Γάκης, Ε. Γεωργοπούλου Σαλτάρη, Μ. Διακάκη και Στ. Σαμοΐλης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος και ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου απουσίαζαν από την ψηφοφορία, όπως επίσης και ο υπουργός Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδης, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης και οι Δ. Κρεμαστινός, Α. Γκερέκου και Χατζή Οσμάν Αχμέτ.

Την αποχή επέλεξαν και 16 ανεξάρτητοι βουλευτές και πιο συγκεκριμένα οι Ν. Κακλαμάνης, Β. Πολύδωρας, Α. Λοβέρδος, Μ. Ανδρουλάκης, Β. Καπερνάρος, Γ. Νταβρής, Χρ. Αηδόνης, Μ. Ιατρίδη, Κ. Γιοβανόπουλος, Χρ. Γιαταγάνα, Γ. Κασαπίδης, οι πρώην χρυσαυγίτες Στ. Μπούκουρας που βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Ναυπλίου και Χρ. Αλεξόπουλος, καθώς και οι Π. Μουτσινάς, Γ. Κουράκος και Ν. Σταυρογιάννης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By