Πέμπτη, 9 Ιουλίου, 2020

Ο Δ.Σ.Α. καταγγέλλει το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Ο ΔΣΑ επιφυλάσσεται να υποβάλει εντός αναλυτικό υπόμνημα με τις παρατηρήσεις του επί του νέου νόμου.

dsa

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή του στην πρακτική της κατεπείγουσας διαδικασίας και την εξαιρετική σπουδή με την οποία εισήχθη προς συζήτηση στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που ρύθμιζε θέματα ποινικής και σωφρονιστικής πολιτικής.

Ο ΔΣΑ θεωρεί ότι δεν δόθηκε στους αρμόδιους φορείς ο αναγκαίος χρόνος για ουσιαστική διαβούλευση επί των διατάξεων του. Διατάξεων που θίγουν καίρια και σύνθετα ζητήματα απονομής ποινικής δικαιοσύνης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το εν λόγω νομοσχέδιο υφίστατο συνεχείς και αλλεπάλληλες τροποποιήσεις. Η τελική μορφή του νομοσχεδίου απεστάλη στον ΔΣΑ μόλις την προηγουμένη της κατάθεσής του στη Βουλή. Είναι φανερό ότι ο χρόνος δεν επαρκούσε για μια στοιχειωδώς σοβαρή επεξεργασία του.

Η σπουδή αυτή του Υπουργείου Δικαιοσύνης δεν επέτρεψε στον ΔΣΑ, όπως και σε άλλους επιστημονικούς φορείς να παραστούν στην Διαρκή Επιτροπή της Βουλής και να υποβάλλουν τεκμηριωμένες παρατηρήσεις επί των κρίσιμων θεμάτων που ρύθμιζε το επίμαχο νομοσχέδιο και νυν νόμος του κράτους.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)