Τρίτη, 28 Ιανουαρίου, 2020

Ο Έλον Μασκ ξαναχτυπά: Δεν σέβομαι την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Στην αντεπίθεση περνά ο δισεκατομμυριούχος CEO της Tesla, επιχειρώντας να δώσει απάντηση σε όλα όσα ακούγονται για την εταιρεία το τελευταίο διάστημα.

Στην αντεπίθεση περνά ο Έλον Μασκ, επιχειρώντας να δώσει απάντηση σε όλα όσα ακούγονται για την Tesla το τελευταίο διάστημα.

«Η κριτική σε βάρος της Tesla είναι άδικη και απαράδεκτη. Αυτό που συνέβη εδώ ήταν ένα εκπληκτικό αμερικανικό success story. Κάποιοι άνθρωποι εργάστηκαν νυχθημερόν για να γίνουν όλες αυτές οι επιτυχίες. Και αυτοί οι άνθρωποι το πιστεύουν αυτό το όνειρο. Και αυτή είναι λοιπόν η ιστορία που πρέπει να ειπωθεί για την Tesla», δηλώνει ο 47χρονος ιδιοκτήτης της εταιρείας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ο ίδιος περιέγραψε με ποιον τρόπο η Tesla έφτασε να παράγει 5.000 οχήματα 3s σε εβδομαδιαία βάση, κάνοντας την εταιρεία επικερδή, ακόμη κι αν στη συνέχεια «φλέρταρε» με την χρεοκοπία.

«Υπάρχουν κάποιες φορές που πρέπει να ‘στοιχηματίζεις’ υπέρ της εταιρείας σου. Δεν γίνεται διαφορετικά. Πολλές φορές ήταν ζήτημα ζωής ή θανάτου. Χάναμε 50 ή και 100 εκατ. δολάρια την εβδομάδα», έσπευσε να επισημάνει ο Μασκ.

«Είμαι αυτός που είμαι. Σίγουρα βιώνω τρελό στρες και εργάζομαι πολλές, πολλές ώρες», σημείωσε ο ίδιος, κληθείς να απαντήσει στα επικριτικά σχόλια που δέχεται για τον εαυτό του και τη συμπεριφορά του.

Ενώ σε ό,τι αφορά τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές, ο Μασκ δήλωσε «Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Δεν σέβομαι την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC). Δεν την σέβομαι καθόλου».

Υπενθυμίζεται πως τον Σεπτέμβριο, η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζήτησε την παραίτηση του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία από τη θέση του προέδρου, εξαιτίας ενός tweet στο οποίο έλεγε ότι σκέφτεται να βγάλει την εταιρεία από το Χρηματιστήριο. Παράλληλα, επέβαλε πρόστιμο στον ίδιο αλλά και την εταιρεία ύψους 20 εκατ. δολαρίων.

By