Κυριακή, 5 Απριλίου, 2020

Ο μακελάρης της Καλιφόρνια έκανε ανάρτηση στα social media λίγο πριν αυτοκτονήσει: «Δεν είμαι τρελός απλά βαριέμαι!»

Ο πρώην πεζοναύτης που σκόρπισε τον θάνατο πριν απο λίγα 24ωρα σε μπαρ εστιατόριο, στην πόλη Θάουζαντ Όοουκς της Καλιφόρνια, ανοίγοντας πυρ κατά θαμώνων και σκοτώνοντας 12 άτομα προτού τελικά αυτοκτονήσει, έγραψε σε social media κατά τη διάρκεια της επίθεσης ότι έκανε ό,τι έκανε επειδή… «βαριόταν».

Μεταξύ των θυμάτων του διαταραγμένου άνδρα ήταν και ένας 27χρονος ομογενής, ο Τηλέμαχος «Τελ» Ορφανός, που σκοτώθηκε ακαριαία από τις σφαίρες του ημιαυτόματου όπλου.

Όπως είπαν σε δημοσιογράφους εκπρόσωποι των αστυνομικών Αρχών της πολιτείας την Παρασκευή, ο 28χρονος Ίαν Ντέιβιντ Λονγκ, λίγες στιγμές αφότου άνοιξε πυρ μέσα στο μπαρ εστιατόριο «Borderline», έγραψε σε πλατφόρμα social media όπου διατηρούσε λογαριασμό, ότι δεν ήταν τρελός.

«Απλά βαριέμαι» έγραψε στο ποστ του για να δικαιολογήσει την αποτρόπαια πράξη του, ο μακελάρης του Θάουζαντ Όουκς.

Σύμφωνα με το NBC News, ο πρώην πεζοναύτης έγραψε στην ίδια ανάρτηση ότι ήξερε πως η διανοητική του κατάσταση «θα αποτελούσε αντικείμενο συζήτησης για πολλές δεκαετίες» και αναρωτήθηκε εάν ο κόσμος θα τον θεωρούσε τρελό.

Πάντως, οι ερευνητές που εξετάζουν τα κίνητρα του δράστη πιστεύουν ότι ο Λονγκ επέλεξε το συγκεκριμένο μπαρ για λόγους εκδίκησης, αφού μάλλον πίστευε ότι σε αυτό διασκέδαζε τη μοιραία βραδιά η πρώην φίλη του.

Στο βίντεο που ανήρτησε ο χρήστης του Instagram Dallas Knapp (αυτόπτη μάρτυρα στην επίθεση) ακούγονται ξεκάθαρα οι πυροβολισμοί από το όπλο του Long, ο οποίος σε κάποιο σημείο εμφανίζεται στιγμιαία στο βάθος να επιθεωρεί το αιματηρό «έργο» του μέσα στο μπαρ.

Το βίντεο ολοκληρώνεται με τον Knapp να βγαίνει από το μαγαζί και έντρομος να προσπαθεί να βρει καταφύγιο.

By