Πέμπτη, 9 Ιουλίου, 2020

Ο Μακρόν ως νεαρός έγραψε «τολμηρό» μυθιστόρημα για την Μπριζίτ

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, ο τότε νεαρός Εμάνουελ έγραψε ένα «πικάντικο» μυθιστόρημα με πρωταγωνίστρια την τότε δασκάλα του και νυν σύζυγό του

Μούσα αποτέλεσε για τον Εμάνουελ Μακρόν η νυν σύζυγός του Μπριζίτ, σύμφωνα με νέο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες εβδομάδες.

Το βιβλίο αποκαλύπτει ότι ως νεαρός, ο νυν πρόεδρος της Γαλλίας έγραψε ένα μάλλον τολμηρό μυθιστόρημα, που εμπνεύστηκε από τη σύζυγό του. Στις πρώτες λογοτεχνικές του απόπειρες, ο Μακρόν, εμπνεόμενος από τα αισθήματά του προς την τότε δασκάλα του, έγραψε μια μυθιστορηματική ιστορία.

Σύμφωνα με νέα βιογραφία για την Μπριζίτ Μακρόν, το βιβλίο περιγράφεται ως «πικάντικο» και έχει ως βάση την αρχή της σχέσης τους, όταν ο Εμάνουελ ήταν έφηβος και αυτή ήταν μια παντρεμένη καθηγήτρια, 24 ετών μεγαλύτερη.

«Ήταν ένα τολμηρό μυθιστόρημα, ελαφρώς άσεμνο. Φυσικά, τα ονόματα δεν είναι τα ίδια, αλλά θεωρώ ότι ο Μακρόν ένιωθε την ανάγκη να εκφράσει τα αισθήματά του εκείνη την περίοδο» δήλωσε μία γειτόνισσα του Μακρόν, που δακτυλογράφησε το χειρόγραφο, 300 σελίδων.

Εκπρόσωπος του γραφείου του Μακρόν αρνήθηκε να σχολιάσει.

Αν και η δακτυλογράφος παραδέχεται ότι δεν έχει κρατήσει αντίγραφο, οι λογοτεχνικές αναζητήσεις του Μακρόν, όταν ήταν μικρότερος είναι αρκετά γνωστές. Έχει ήδη γράψει δύο αδημοσίευτα έργα, πριν κυκλοφορήσει το βιβλίο του κατά την προεκλογική περίοδο.

Σε συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο περιοδικό Le Point, ο γάλλος πρόεδρος είπε ότι δεν θα ήθελε να εκδώσει τα πρώτα του έργα, καθώς δεν δήλωσε ευχαριστημένος. Ωστόσο δεν αποκλείει να στραφεί προς τη λογοτεχνία τα επόμενα χρόνια.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By