Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου, 2018

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα επισκεφθεί τη Βρετανία το 2018 αλλά δεν θα συναντήσει την βασίλισσα

Υπό τον φόβο μαζικών διαδηλώσεων το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στη Γηραιά Αλβιόνα  έχει υποβαθμιστεί σε «επίσκεψη εργασίας»

Αν και η Βρετανίδα πρωθυπουργός ήταν η πρώτη ξένη ηγέτιδα που επισκέφθηκε την Ουάσινγκτον, αμέσως μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ, ο πλανητάρχης φαίνεται πως είναι διστακτικός να ανταποδώσει την επίσκεψη, παρά την πρόσκληση που του έχει απευθύνει η Τερέζα Μέι.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Evening Standard, ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να ταξιδέψει στη Βρετανία εντός του 2018 αλλά υπό τον φόβο των μαζικών διαδηλώσεων η επίσκεψή του θα χαρακτηριστεί «επίσκεψη εργασίας» και όχι «επίσημη επίσκεψη». Η επίσκεψη εργασίας του Τραμπ δεν θα περιλαμβάνει συνάντηση με την βασίλισσα Ελισάβετ, υποστηρίζει το δημοσίευμα.>

Το ταξίδι του πλανητάρχη στη Βρετανία είναι πιθανόν να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο ενός ευρύτερου ταξιδιού σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και αυτό επειδή ο Ντόναλντ Τραμπ φοβάται πως μια επίσημη επίσκεψη στη Βρετανία θα προκαλέσει δημόσιες διαμαρτυρίες ευρείας κλίμακας.

Η βρετανική εφημερίδα Guardian σε δημοσίευμά της τον Ιούνιο είχε υποστηρίξει πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν προγραμματισμένο να επισκεφθεί τη Βρετανία το καλοκαίρι αλλά ανέβαλλε συνεχώς το ταξίδι του επειδή φοβάται τις διαδηλώσεις εναντίον του.

Η Evening Standard αναφέρει ότι ο πλανητάρχης θα πραγματοποιήσει μια ολοκληρωμένη επίσημη επίσκεψη στη Βρετανία στο μέλλον αλλά, προς το παρόν, η ημερομηνία αυτής της επίσκεψης παραμένει άγνωστη.

By