Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, 2020

O Steve Jobs, το «Venus» και η διώρυγα της Κορίνθου

Το περίφημο «Venus», το πολυτελές σκάφος του ιδρυτή της Apple Στιβ Τζομπς, πέρασε χθες τη διώρυγα της Κορίνθου με προορισμό το Ιόνιο Πέλαγος.

Μέλη της οικογένειας του Τζομπς και καλεσμένοι βρέθηκαν με το περίπου 80 μέτρων σκάφος «Venus», που σχεδίασε ο διάσημος Philippe Starck, το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Υδρα και από ό,τι φαίνεται θα συνεχίσουν τις διακοπές τους στα νησιά του Ιονίου. Σημειώνεται ότι με το συγκεκριμένο σκάφος ο Στιβ Τζομπς δεν πρόλαβε να ταξιδέψει, καθώς το σχεδίαζε πολλά χρόνια και η κατασκευή του ολοκληρώθηκε σχεδόν έναν χρόνο μετά τον θάνατό του.

Ο σπουδαίος άνδρας της τεχνολογίας και της καινοτομίας αγαπούσε πολύ την Ελλάδα (όχι όμως την Αθήνα που τη θεωρούσε μια πόλη άσχημη παρ” όλο που θάυμαζε τον Παρθενώνα) και μια από τις γνωστές καταγεγραμμένες ατάκες του ήταν και η περίφημη «Θα μπορούσα να ανταλλάξω όλη μου την τεχνολογία για ένα απόγευμα με τον Σωκράτη.»

steve-jobs-korinthosΜάλιστα το 2006 και αφού είχε ήδη αρρωστήσει από την επάρατη νόσο, είχε επισκεφτεί με την οικογένειά του τη χώρα μας. Μία αναμνηστική τους φωτογραφία μπροστά από τον Ισθμό της Κορίνθου μαζί με τις κόρες του EveErin και Lisa και τη σύζυγό του Laurene ο αξέχαστος επιχειρηματίας έδειχνε να περνάει πολύ καλά, παρόλο που γνώριζε πως η κατάσταση της υγείας του ήταν πολύ εύθραυστη και γνώριζε πως το μέλλον διαγραφόταν ιδιαίτερα δυσοίωνο.

By