Σάββατο, 15 Αυγούστου, 2020

Ο Τιμ Κουκ εξαργύρωσε το μπόνους του και έβγαλε 121 εκατ. δολάρια μέσα σε μια μέρα

Βέβαια, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι στη δουλειά του το κίνητρό του δεν είναι τα χρήματα.

Ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ, εκμεταλλεύτηκε την αυξανόμενη τιμή της μετοχής της εταιρείας και εξαργύρωσε μετοχές αξίας 121 εκατ. δολαρίων που είχε λάβει ως μπόνους.

Λίγες εβδομάδες αφότου η Apple έγινε η πρώτη αμερικάνικη εταιρεία που έφτασε σε αξία το ένα τρισ. δολάρια, ο Κουκ επιβραβεύτηκε με 560.000 μετοχές, σύμφωνα με μια κατάθεση της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Οι μετοχές αυτές είχαν αξία περίπου 121 εκατ. δολάρια προ φόρων και ο Κουκ δεν έχασε καιρό, εξαργυρώνοντάς τες αμέσως. Περισσότερα από τα μισά, ή τα 63,7 εκατ. δολάρια, των μετοχών είχαν παρακρατηθεί για φορολογικούς λόγους, ενώ ο Κουκ έβαλε στην τσέπη τα υπόλοιπα 57 εκατ. δολάρια.

Δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, ανέφερε ότι αυτή η χρηματιστηριακή συναλλαγή είναι ανάμεσα στις μεγαλύτερες εδώ και χρόνια. Ο Κουκ έλαβε το ποσό των 89 εκατ. δολαρίων σε μετοχές πέρυσι και μετοχές αξίας 136 εκατ. δολαρίων το 2016 αφού πέρασε την 5η επέτειό του ως CEO.

Η ανταμοιβή του Κουκ σε μετοχές είναι επιπρόσθετη στο μισθό του και το μπόνους του. Το αφεντικό της Apple κέρδισε 12,8 εκατ. δολάρια πέρυσι, κάτι που περιλαμβάνει τον βασικό μισθό του των 3 εκατ. δολαρίων και το μπόνους των 9,3 εκατ. δολαρίων σε μετρητά. Αυτό αποτέλεσε μια αύξηση ύψους 46% από το 2016.

Η περιουσία του Τιμ Κουκ εκτιμάται πως αγγίζει τα 625 εκατ. δολάρια. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι το κίνητρό του δεν είναι τα χρήματα και σχεδιάζει να δωρίσει όλη του την περιουσία σε φιλανθρωπίες μετά το θάνατό του.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By