Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, 2019

Ο Τραμπ τηλεφώνησε στον Ερντογάν και τον συνεχάρη για τη νίκη του

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τηλεφώνησε στον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να τον συγχαρεί για τη νίκη του στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου όπως ανακοίνωσαν πρώτα πηγές του γραφείου του Τούρκου προέδρου το βράδυ της Δευτέρας.

Λίγη ώρα αργότερα τη συνομιλία των δύο ηγετών επιβεβαίωσε και ο Λευκός Οίκος ανακοινώνοντας το περιεχόμενο της συζήτησης Τραμπ-Ερντογάν.

Σύμφωνα με την Ουάσινγκτον εκτός από τα συγχαρητήρια για το δημοψήφισμα, ο Τραμπ συζήτησε με τον Ερντογάν για τη Συρία, με τον Αμερικανό πρόεδρο να ευχαριστεί τον Τούρκο ομόλογό του για την υποστήριξη στα αμερικανικά πυραυλικά πλήγματα εναντίον μιας βάσης της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας και τους δύο ηγέτες να συμφωνούν ότι ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ πρέπει να «λογοδοτήσει».

«Ο πρόεδρος (των ΗΠΑ) Ντόναλντ Τραμπ συνομίλησε σήμερα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να τον συγχαρεί για την πρόσφατη νίκη του στο δημοψήφισμα και για να συζητήσουν για τη δράση των ΗΠΑ σε αντίδραση για τη χρήση χημικών όπλων από το συριακό καθεστώς την 4η Απριλίου. Ο πρόεδρος Τραμπ ευχαρίστησε τον πρόεδρο Ερντογάν για την υποστήριξη αυτής της δράσης των ΗΠΑ, και οι ηγέτες συμφώνησαν ότι έχει σημασία ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ να λογοδοτήσει» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

Οι πρόεδροι των δύο χωρών συζήτησαν επίσης για τις προσπάθειες εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων, προστίθεται.

By