Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2020

Ο Τραμπ προειδοποιεί την Γερουσία: Μην εγκρίνετε τον περιορισμό των στρατιωτικών ενεργειών στο Ιράν

Προειδοποιεί την Γερουσία ο Ντόναλντ Τραμπ ώστε να μην ψηφίσει τον περιορισμό των στρατιωτικών ενεργειών του κόντρα στο Ιράν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε σήμερα την Γερουσία ενάντια στην έγκριση ενός ψηφίσματος που προβλέπει τον περιορισμό της εξουσίας του Αμερικανού προέδρου να διατάσσει στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Ιράν. Δήλωσε μάλιστα, ότι η υπερψήφισή του θα έστελνε ένα «πολύ κακό μήνυμα» και θα επιτρέψει στην Τεχεράνη να δρα υπό καθεστώς ατιμωρησίας.

«Είναι πολύ σημαντικό για την ασφάλεια της χώρας μας η αμερικανική Γερουσία να μην εγκρίνει το ψήφισμα περί πολεμικών εξουσιών. Τα καταφέρνουμε πολύ καλά με το Ιράν και δεν είναι η στιγμή να δείξουμε αδυναμία», τόνισε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος με tweet του.

Πριν από ένα μήνα και συγκεκριμένα, λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του Ιρανού στρατιωτικού διοικητή Κασέμ Σουλεϊμανί, έπειτα από εντολή του Τραμπ, η Βουλή των Αντιπροσώπων, υιοθέτησε ψήφισμα που προβλέπει πως ο πρόεδρος δεν πρέπει να διατάξει άλλες στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Ιράν.

Εκτός μόνο αν το Κογκρέσο κηρύξει πόλεμο στην Ισλαμική Δημοκρατία ή του επιτρέψει ρητώς τη χρήση βίας για την αποτροπή επίθεσης εναντίον των ΗΠΑ.

Η δολοφονία Σουλεϊμανί προκάλεσε ανησυχίες και στα δύο πολιτικά στρατόπεδα και οι Δημοκρατικοί ανέφεραν τον περασμένο μήνα ότι είχαν εξασφαλίσει τις ψήφους στην ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους Γερουσία για την έγκριση του ψηφίσματος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By