Τρίτη, 7 Ιουλίου, 2020

Ο Τσακαλώτος παρομοιάζει τα exit poll με τα… λουκάνικα: «Δεν θέλεις να ξέρεις πώς φτιάχνονται»

Αφού παρομοίασε τις δημοσκοπήσεις με τα… λουκάνικα, ο Υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει δυνατός στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Φιλοξενούμενος στην ΕΡΤ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εμφανίστηκε ψύχραιμος μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του exit poll που δίνουν καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

«Το πρώτο σχόλιο είναι ότι έχουμε exit poll κι όχι αποτελέσματα. Δεν θέλω να στεναχωρήσω το φίλο μου Ηλία Νικολακόπουλο, αλλά υπάρχει ένα ρητό που λέει ότι οι δημοσκοπήσεις και στατιστική έχουν ένα κοινό με τα λουκάνικα: Δεν θέλεις να δεις πως… φτιάχνονται!

Πολλές φορές αφότου τα έχεις φτιάξει δεν είσαι και πολύ καλά. Άρα ας περιμένουμε να δούμε τα τελικά αποτελέσματα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι το βράδυ του δημοψηφίμσατος το exit poll έλεγε 51%-49%, ενώ θυμάμαι και τον Σεπτέμβριο του 2015 και πάλι να διαψεύδονται οι δημοσκοπήσες», σχολίασε αρχικά και στη συνέχεια προχώρησε στην πολιτική εκτίμηση των αποτελεσμάτων.

«Το ουσιαστικό που θέλω να πω είναι ότι ΝΔ και ΚΙΝΑΛ είχα έναν βασικό στόχο: τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτο δεν το πέτυχαν! Ναι μεν υπήρξε άνοδος του διπολισμού, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει δυνατός και εντός πολιτικής σκηνής παρά τις αντίθετες προβλέψεις.

Δεύτερον δεν είχαμε αντιπαράθεση για κυβερνητικά προγράμματα. Εγω το έχω πει πολλές φορές ότι δεν ξέρω καν τι λέει η ΝΔ για το πρόγραμμα της για δημοσιονομικό χώρο και τι θα έδινε αυτή. Έχει γίνει η συγκεκριμένη συζήτηση, αλλά την έχει αποφύγει, όμως όταν έρθει η ώρα των εκλογων θα πρέπει να το κάνει

Επίσης βλέπουμε ότι τις τελευταίες ώρες πηγαίνει πολύς κόσμος στα εκλογικά κέντρα. Κι αυτό με τη δική μας εμπειρία γεμίζει με αισιοδοξία γιατί πριν από ένα μήνα μας έλεγαν ότι θα χάσουμε με μεγάλη διαφορά, αλλά βλέπουμε ότι ο δικός μας κόσμος πηγαίνει στις εκλογές με πολύ καλύτερο ηθικό.

H απάντηση του Βασίλη Κικίλια ήταν άμεση: «Οι προεκτάσεις του κ. Τσακαλώτου έχουν πάντα ενδιαφέρον. Τα λουκάνικα έχουν πολλές προεκτάσεις. Άλλοι δροσίζονται και άλλοι ζορίζονται. Βλέπουμε μια καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By