Κυριακή, 5 Απριλίου, 2020

Ο Τσίπρας αρνήθηκε να δει τον Παναγιώτη Λαφαζάνη

Στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έχει λάβει ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Tsipras-Lafazanis

Εντείνεται ακόμη περισσότερο το σχίσμα μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Παναγιώτη Λαφαζάνη, καθώς ο πρωθυπουργός αρνήθηκε να δει τον πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έχει λάβει ο δεύτερος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Λαφαζάνης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό και του ζήτησε να συναντηθούν. Ο κ. Τσίπρας ρώτησε τον κ. Λαφαζάνη αν κρίνει ότι μία τέτοια συνάντηση είναι δυνατόν να συμβάλλει στον σχηματισμό κυβέρνησης και εκείνος απάντησε αρνητικά, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι επιθυμεί να καταθέσει στον πρωθυπουργό σειρά προτάσεων, που σχετίζονται με τον εκλογικό νόμο και τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος.

Οι ίδιες πηγές, αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός απάντησε στον Π. Λαφαζάνη ότι τέτοιου είδους προτάσεις είναι ευπρόσδεκτες, ευθύς μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των διερευνητικών εντολών, κατά τη διάρκεια των οποίων οι συναντήσεις ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς έχουν ως αποκλειστικό αντικείμενο τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης.

 

By