Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου, 2018

Ο Τσίπρας θυμήθηκε (και) τον Γρηγορόπουλο και στέλνει… «συντροφικό» μήνυμα

Την ώρα που χρησιμοποιεί τις δυνάμεις καταστολής απέναντι σε διαδηλωτές (κατά του ΚΚΕ ή στα Ειρηνοδικεία), θέλει να εμφανιστεί ως εκφραστής ή υπερασπιστής του αντιεξουσιαστικού χώρου και των «δικών μας παιδιών»

Με ένα αμφίσημο τουιτάρισμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίτρας, δίνει το “παρών” στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, προσπαθώντας να καρπωθεί από τα συναισθήματα, που ξυπνούν οι μνήμες για τον ταραγμένο Δεκέμβρη του 2008, αλλά και κάθε είδους κοινωνική έξαρση, έστω κι αν τα κινήματα έχουν πλέον στόχο και τα πεπραγμένα της δικής του κυβέρνησης.

“O Δεκέμβρης ήταν ερώτηση. Γράφτηκε σε ένα τοίχο της Αθήνας εκείνες τις ταραγμένες ημέρες του 2008. Σε όλη τη διάρκεια της κρίσης, η νέα γενιά, ο λαός μας έδωσε και δίνει έναν δημιουργικό αγώνα ενάντια στον φόβο, χωρίς κουκούλες, με καθαρό πρόσωπο για μια πιο δίκαιη κοινωνία” αναφέρει στο twitter, ο κ. Τσίπρας, αποφεύγοντας όμως να περιγράψει την απάντηση που δίνει η κυβέρνησή του στην ερώτηση που έθεσε η κοινωνική εξέγερση εκείνου του Δεκέμβρη, αλλά και των ταραγμένων περιόδων της μνημονιακής εποχής.

Ανερυθρίαστα, ο πρωθυπουργός επιβεβαιώνει τον διαρκή διχασμό (ή μήπως την υποκρισία;), που διέπει τη συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ: Την ώρα που υποτάσσεται στα κελεύσματα των δανειστών, των αγορών, ακόμη και του Τραμπ και χρησιμοποιεί τις δυνάμεις καταστολής με κάθε ευκαιρία απέναντι σε διαδηλωτές (κατά του ΚΚΕ ή στα Ειρηνοδικεία), εμφανίζεται ως εκφραστής ή υπερασπιστής του αντιεξουσιαστικού χώρου και των “δικών μας παιδιών”, όπως χαρακτήρισε τους συντρόφους των Μαζιώτη, Ρούπα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Πάντως, ο κ. Τσίπρας φιλοτέχνησε με έμπνευση την ανάρτηση στο twitter, αφού χρησιμοποιεί την φωτογραφία του τοίχου, με το συγκεκριμένο σύνθημα. Και φαίνεται σαν να κλείνει το μάτι στην ευρισκόμενη σε αναβρασμό νέα γενιά, σαν να λέει ότι, παρά την ανέλιξή του στην εξουσία στην κυβερνητική εξουσία, έχει πάντα μέσα του τον… Τσε!

By