Σάββατο, 17 Νοεμβρίου, 2018

Οδ Αθανασίου -Lamda Development: Τι σημαίνει για τουρισμό και ξένες επενδύσεις το έργο στο Ελληνικό

H τελική συμφωνία πρέπει να κυρωθεί μέχρι τις 14 Νοεμβρίου, για να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες.

 

Ένα εκατομμύριο τουρίστες επιπλέον θα έρχονται στην Αττική, όταν ολοκληρωθούν οι εγκαταστάσεις του Ελληνικού είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ενώ τόνισε πως από τη στιγμή που πέρασε η συμφωνία από τη Βουλή, κατατέθηκαν ήδη 1.500 βιογραφικά.

Όπως είπε ο κ Αθανασίου, η τελική συμφωνία πρέπει να κυρωθεί μέχρι τις 14 Νοεμβρίου, για να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες.

Προϋπόθεση επίσης είναι να ολοκληρωθεί με επιτυχία ο διεθνής διαγωνισμός για τη δημιουργία Καζίνο και μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας στην περιοχή, είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development.

ΣΤΟ CNBC ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Ο κ.Αθανασίου, σε συνέντευξή του στο CNBC, είπε ότι προβλέπεται να δημιουργηθούν στο Ελληνικό 10.000 νέες θέσεις εργασίας κατά την έναρξη της επένδυσης, με τον αριθμό αυτό να αυξάνεται στις 70.000 θέσεις εργασίας εντός των πρώτων 5-7 ετών της ανάπτυξης
Το σημαντικότερο, επισήμανε, είναι η χώρα να γίνει πιο εξωστρεφής στις σχέσεις της με τους επενδυτές, καθώς έτσι θα μπορέσει να οικοδομήσει εμπιστοσύνη και να ανακτήσει την αξιοπιστία της απέναντι στη διεθνή κοινότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, η πρόσφατη πρόοδος που έχει σημειωθεί στο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων είναι σημαντική. «Είχαμε την ιδιωτικοποίηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων, είχαμε την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και τελευταία είχαμε την επικύρωση της συμφωνίας για το Ελληνικό στη Βουλή, άρα πλέον θα πρέπει να δείξουμε ότι πιστεύουμε σε αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις και θα τις πραγματοποιήσουμε».