Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Oι κίνδυνοι του διαδικτύου σε εκδήλωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο

internet610_260314

Τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη χρήση του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν σήμερα μαθητές σχολείων της Αττικής, της Κορίνθου και του Καστελόριζου σε εκδήλωση που διοργάνωσε το «Χαμόγελο του παιδιού» σε συνεργασία με τη «Microsoft Hellas», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο.

Για πέμπτη συνεχή χρονιά οι δύο οργανισμοί ενώνουν τις δυνάμεις τους, με «όχημα» τη διαδραστικότητα και στόχο την ενημέρωση των μαθητών για θέματα που συναντούν καθημερινά. «Τα παιδιά επικοινωνούν θέματα που τα αφορούν. Δεν θέλουμε να τα βάλουμε σε μια απαγορευτική διαδικασία, αλλά να τα βοηθήσουμε να καταλάβουν τι συμβαίνει στο διαδίκτυο» εξήγησε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος.

Πρόσθεσε ότι είναι σημαντική και η θωράκιση της σχολικής κοινότητας και των γονιών «ώστε να είναι δίπλα στα παιδιά και να διαχειρίζονται σοβαρά θέματα όπως ο κυβερνοεκφοβισμός».

Ο διευθυντής δημοσίων σχέσεων και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της «Microsoft Hellas», Τίμος Πλατσάς, τόνισε ότι «αναπτύσσουμε δράσεις για την ασφάλεια της πλοήγησης, ώστε να καθοδηγήσουμε τα παιδιά και τους ενήλικες για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου, ένα θέμα που μας αφορά όλους».

«Πρωταγωνίστρια» της φετινής εκδήλωσης ήταν η Helen B., ηρωίδα μιας εικονογραφημένης ιστορίας, την οποία ετοίμασαν οι δύο συνδιοργανωτές. Η βασισμένη σε αληθινά γεγονότα ιστορία αφηγήθηκε στους συμμετέχοντες τους κινδύνους που αντιμετώπισε η ηρωίδα όταν αποφάσισε να συνομιλήσει στο διαδίκτυο με ένα άγνωστο σε αυτήν άτομο.

Με αφορμή τη συζήτηση αυτή οι μαθητές αφηγήθηκαν δικές τους εμπειρίες, συζήτησαν προβληματισμούς και εξέφρασαν τις απόψεις τους για σωστές και λανθασμένες τακτικές στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. «Στο διαδίκτυο δεν υπάρχει προσωπικός χώρος, είναι ένας χώρος κοινόχρηστος για όλους» τούς εξήγησε ο ψυχολόγος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Στέφανος Αλεβίζος.

By