Τρίτη, 31 Μαρτίου, 2020

Οργισμένη απάντηση ΝΔ στις διαρροές του Μαξίμου

«Αν έχουν μια ειδική ικανότητα οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού, με τρόπο μεταφυσικό να έχουν γνώση τι έλεγε ο κ. Μητσοτάκης στην κλειστή συνάντηση, οι συνεργάτες του πρωθυπουργού αυτονομούνται, υποσκάπτοντας το μήνυμα που ήθελε να δώσει ο πρωθυπουργός»

mitsotakis

Οι διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ αυτή ήταν ακόμη σε εξέλιξη, έχουν προκαλέσει την οργή του κόμματος.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά πληροφορίες από τη ΝΔ, το περιβάλλον του πρωθυπουργού έδινε πληροφορίες για την συνάντηση χωρίς αυτή να έχει ολοκληρωθεί, με διαρροές στους δημοσιογράφους.

Πηγές της Συγγρού επεσήμαιναν το γεγονός ότι οι διαρροές πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης, κάτι που χαρακτήρισαν ως «προβληματικό» και «απρεπές».

«Αν έχουν μια ειδική ικανότητα οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού, με τρόπο μεταφυσικό να έχουν γνώση τι έλεγε ο κ. Μητσοτάκης στην κλειστή συνάντηση, οι συνεργάτες του πρωθυπουργού αυτονομούνται, υποσκάπτοντας το μήνυμα που ήθελε να δώσει ο πρωθυπουργός», τόνιζαν στη Συγγρού, υπενθυμίζοντας πως κάτι ανάλογο είχε γίνει και κατά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μάλιστα σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη η συζήτηση έγινε σε τελείως διαφορετικό κλίμα από το ύφος που δηλώνουν οι διαρροές.

«Το λέμε από τώρα γιατί οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Εμείς θέλουμε να αναβαθμίσουμε τον πολιτικό διάλογο στη χώρα. Δεν είναι δείγμα αναβάθμισης του πολιτικού διαλόγου να υπάρχουν διαρροές. Δεν ειπώθηκαν αυτά που δόθηκαν ως διαρροές. Η συζήτηση έγινε σε τελείως διαφορετικό κλίμα από το ύφος που δηλώνουν οι διαρροές. Δεν υπήρχε αυτή η διατύπωση και οι διαρροές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», τόνιζαν χαρακτηριστικά.

By