Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 2020

Οριακές μεταβολές και επιφυλακτικότητα στη Wall Street

Με μικτά πρόσημα και οριακές μεταβολές έκλεισε η Wall Street, που φάνηκε διστακτική και φοβισμένη, εν μέσω πολλαπλών αρνητικών σινιάλων για την παγκόσμια οικονομία. Οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί και δεν πείστηκαν από την προσπάθεια τόσο της Γιέλεν όσο και του Πάουελ (Fed) να καθησυχάσουν πως η αντιστροφή καμπύλης αποδόσεων στα ομόλογα δε σημαίνει απαραίτητα ύφεση.

Ο δείκτης Dow Jones με κέρδη μόλις 0.06% έκλεισε στις 25.516 μονάδες, ενώ αντίθετα πτωτικά κινήθηκε ο S&P 500 (-0,07% στις 2.798 μονάδες) και ο Nasdaq (-0,49% στις 7.637 μονάδες).

Οι επενδυτές δείχνουν πάντως να στρέφονται στην ασφάλεια των ομολόγων οδηγώντας την απόδοση του αμερικανικού 10ετους κάτω από το 2,4% για πρώτη φορά μετά τον Δεκέμβριο του 2017. Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την αντιστροφή της καμπύλης επιτοκίων και την εκτίμηση κάποιων αναλυτών ότι η FED, εν τέλει, θα αναγκαστεί να μειώσει τα επιτόκια.

Το δολάριο υποχώρησε έναντι των περισσότερων νομισμάτων, αλλά υπό πίεση βρέθηκε και η στερλίνα μετά την δήλωση της Τερέζα Μέι ότι δεν έχει την πλειοψηφία που χρειάζεται για να περάσει τη συμφωνία της από τη Βουλή.

Το ράλι στις μετοχές βρίσκεται υπό αμφισβήτηση, καθώς οι αποτιμήσεις των τίτλων έχουν φτάσει σε επίπεδα κοντά σε αυτά της περσινής ευφορίας. Ενώ πάντως τα αδύναμα στοιχεία για την οικονομία και η απομάκρυνση κεντρικών τραπεζών από την περαιτέρω σύσφιξη δημιουργούν προβληματισμό, πιθανή συμφωνία ΗΠΑ – Κίνας για το θέμα του εμπορίου μπορεί να προσφέρει στήριξη, εκτιμούν αναλυτές.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By