Κυριακή, 26 Ιανουαρίου, 2020

Πακιστάν: Τουλάχιστον 9 νεκροί από έκρηξη σε σπίτι υπουργού

Η έκρηξη κατέστρεψε το σπίτι και ο ίδιος με ακόμη 19 άτομα έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια

pakistan

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από ισχυρή έκρηξη που κατέστρεψε το σπίτι ενός υπουργού της επαρχίας Πουντζάμπ.

Περίπου 20 άτομα έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια της κατοικίας του, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος, σύμφωνα με τις πακιστανικές αρχές.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε και ο ίδιος ο υπουργός, . Ο υπουργός είχε τεθεί επικεφαλής εκστρατείας για την αντιμετώπιση ακραίων ισλαμιστικών και αποσχιστικών οργανώσεων στο Πακιστάν.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η έκρηξη δείχνει να προκλήθηκε από μια ισχυρή βόμβα, και διευκρίνισε ότι προκάλεσε την κατάρρευση της στέγης του σπιτιού του υπουργού Εσωτερικών  ο οποίος είχε συνάντηση με υποστηρικτές του στην γενέτειρά του Άτοκ στο βόρειο Πακιστάν.

Η Πουντζάμπ, μια από τις μεγαλύτερες και πλουσιότερες επαρχίες του Πακιστάν, είναι το πολιτικό προπύργιο του πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ.

«Όταν σημειώθηκε η έκρηξη 20 με 30 άνθρωποι βρισκόντουσαν εκεί», δήλωσε ο αξιωματούχος της επαρχίας Σαουζάντ Νιάζ, προσθέτοντας ότι εξαιτίας της έκρηξης κατέρρευσε η οροφή του σπιτιού. Προς το παρόν δεν έχει αναληφθεί η ευθύνη για την έκρηξη αυτή.

By