Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2019

Παπαπέτρου: To πολυεργαλείο του Παναθηναϊκού – Στατιστική σύγκριση με την 5ετία στον Ολυμπιακό

“When the going gets tough, the tough get going”.

Για τον Παναθηναϊκό τα πράγματα δε θα μπορούσαν να είχαν γίνει πιο tough, αφού είχε βρεθεί και 2 νίκες μακριά από την πρώτη 8άδα (22η αγωνιστική).

Έκτοτε κάποιοι παίκτες του αποφάσισαν να γίνουν tough(er). Ο Νικ Καλάθης έφτασε στα 8 double-doubles, όλα από τη 12η αγωνιστική και μετά, ο Ντεσόν Τόμας έκανε step up στο… step up εντός 2019, ο Γιώργος Παπαγιάννης έκανε δυναμική είσοδο στο rotation με διαδοχικά career-highs και double-doubles κι ο Ιωάννης Παπαπέτρου βρήκε τη συνέπεια που του έλειπε.

Ο 25χρονος σμολ φόργουορντ είναι συνεπής καθόλη τη χρονιά στα αμυντικά του καθήκοντα, αλλά μέχρι πρότινος δεν είχε καταφέρει να βρει σταθερό ρυθμό και στην επίθεση. Πλέον μετρά 3 διαδοχικές διψήφιες εμφανίσεις, πόντοι και performance index rating, σε αυτές τις 3 διαδοχικές νίκες επί της Χίμκι (94-85), της Γκραν Κανάρια (80-99) και της Νταρουσάφακα (67-91) κι ο Παναθηναϊκός έχει βρει τον παίκτη που ήλπιζε να βρει, όταν τον έπεισε να αφήσει τον έναν “αιώνιο” αντίπαλο για τον άλλον.

Έτσι η χρονιά εξελίσσεται για τον “Πάπι” στην καλύτερη από στατιστικής πλευράς σε 6 καριέρας στην Ευρωλίγκα.

Κάτι τέτοιο επιβεβαιώνει κι ο δεύτερος πίνακας με τη συγκεντρωτική στατιστική στην 5ετία στον Ολυμπιακό σε σύγκριση με την πρώτη χρονιά στον Παναθηναϊκο.

By