Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2019

Παππάς: Στο Μοσχάτο ανησυχούν γιατί ανακτούμε τις δυνάμεις μας

«Πετιούνται στο καλάθι οι προσδοκίες επέλασης της Νέας Δημοκρατίας, η οποία θα μείνει με τις δημοσκοπήσεις στο χέρι» υποστήριξε ο Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 εκτίμησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει επανασυσπείρωση και αυτό ανησυχεί τη Νέα Δημοκρατία, την οποία χαρακτήρισε «κράμα δεξιάς και ακροδεξιάς που είναι μια επιλογή του κ. Μητσοτάκη».

«Οι ευρωεκλογές αποκτούν μεγάλη πολιτική σημασία διότι θα διεξαχθούν σε ένα περιβάλλον στην Ευρώπη, όπου το φάσμα ανόδου της ακροδεξιάς είναι απολύτως ορατό. Στην Ελλάδα έχουμε αντί για ένα καθαρόαιμο ακροδεξιό κόμμα, όχι τη Χρυσή Αυγή, έχουμε ένα κράμα δεξιάς και ακροδεξιάς που είναι μια επιλογή του κ. Μητσοτάκη». Επανέλαβε ότι «οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο, αυτή είναι η απόφασή μας. Δεν πολιτευόμαστε με βάση τις δημοσκοπήσεις, οι οποίες την ίδια στιγμή δείχνουν την επανασυσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτό ανησυχούν στο Μοσχάτο. Θα έχουμε ευρωεκλογές με πολιτικό μήνυμα τη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων και εθνικές εκλογές που θα φέρουν αποτέλεσμα που θα εγγυηθεί τη συνέχεια της Δίκαιης Ανάπτυξης.».

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις είπε πως «η Νέα Δημοκρατία έφτιαξε για τον εαυτό της μια εικόνα καλπάζουσας πολιτικής δύναμης προς την εξουσία, λέγοντας στους οπαδούς της ότι προηγείται με 20 μονάδες διάφορα και τώρα, λόγω των ευρωεκλογών, αναγκάζεται να προσγειωθεί στην πραγματικότητα» προσθέτοντας πως «ο κ. Γεωργιάδης κατεβάζει τον πήχη απότομα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές, αλλά και στις εθνικές εκλογές του φθινοπώρου. Αυτό έχουν αρχίσει να το καταλαβαίνουν και οι αντίπαλοί μας, οι οποίοι προσδοκούν σε μια διαφορά που θα τους επιτρέψει με αξιόπιστο τρόπο να θέσουν θέμα πολιτικής νομιμοποίησης και να αυξήσουν τις πιθανότητες εφαρμογής ενός προγράμματος που θα περιλαμβάνει ασφαλιστικό Πινοσέτ, απολύσεις στο Δημόσιο, Μνημόνιο Μητσοτάκη».

Ο Νίκος Παππάς είπε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα της Αριστεράς και έχει μια πάγια τακτική διευρύνσεων. Μια τακτική που απορρέει από τις βασικές ιδεολογικές και πολιτικές συντεταγμένες. Συντεταγμένες που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και θα συνεχίσουμε να τις υπηρετούμε».

Αναφερόμενος στο ΚΙΝΑΛ σημείωσε πως «σε καμία από τις κομβικές μεταρρυθμίσεις θεμελίωσης του κοινωνικού κράτους δεν μπορεί να βγει δομικά απέναντί μας, παρόλα αυτά, αυτή την αδυναμία την καλύπτει μέσα από την αξιοποίηση ακραίων εκφράσεων στην πολιτική αντιπαράθεση».

Απαντώντας για την έκθεση του ΔΝΤ και το «4ο Μνημόνιο» σημείωσε: «Από το συγκρότημα Μαρινάκη αξιοποιείται αυτή η έκφραση. Πρόκειται για μια πάσα στον κ. Μητσοτάκη για να μπορέσει να θεμελιώσει την ανάγκη ύπαρξης 4ου Μνημονίου, καθώς το αντικοινωνικό του πρόγραμμα του δεν μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς εξωτερικό καταναγκασμό».

Τέλος, καλούμενος να σχολιάσει τη δικογραφία του κ. Πολάκη, ο Νίκος Παππάς ανέφερε ότι «ο κ. Πολάκης έχει δημόσιες εξηγήσεις και η όλη εξέλιξη εκθέτει για ακόμη μία φορά τον κ. Στουρνάρα».

By