Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2019

Παραιτήθηκε ο Παναγιωτάκης από τη ΔΕΗ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της ΔΕΗ καθώς επισπεύδονται όλες οι διαδικασίες μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου κ. Μανόλη Παναγιωτάκη.

Η προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κωστή Χατζηδάκη και του κ. Παναγιωτάκη είχε οριστεί για την Τετάρτη το απόγευμα με κύριο στόχο να ενημερωθεί η κυβέρνηση για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας.

Χθες μάλιστα κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου, ο υπουργός φάνηκε να προσφέρει χείρα στήριξης στον κ. Παναγιωτάκη, αναφέροντας ότι η ΔΕΗ αντιμετωπίζει πολύ μεγάλο πρόβλημα παρά τις προσπάθειες της διοίκησης και των εργαζομένων της.

Η χθεσινή ωστόσο σύσκεψη στο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό με κύριο μενού την ΔΕΗ χωρίς την διοίκηση της τελευταίας αλλά και οι πληροφορίες ότι η κυβέρνηση αναζητά τους αντικαταστάτες του κ. Παναγιωτάκη έδειξαν το βαθύ ρήγμα μεταξύ των δύο πλευρών.

Χθες μάλιστα σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις που δέχτηκε ο πρώην επικεφαλής της εταιρείας, σχετικά με την ονοματολογία που έχει φουντώσει τις τελευταίες μέρες για τους πιθανούς αντικαταστάτες, φάνηκε φανερά ενοχλημένος, υποστηρίζοντας ότι οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ δεν πρέπει να είναι κομματικές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι πρόσφατα ο κ. Παναγιωτάκης δήλωνε πρόθυμος να παραμείνει στο τιμόνι της ΔΕΗ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να παραιτηθεί μόνο εάν η κυβέρνηση εφάρμοζε μια πολιτική κόντρα στην δική του στρατηγική για την επιχείρηση όπως για παράδειγμα η πώληση περιουσιακών στοιχείων πέραν των λιγνιτικών εργοστασίων και υδροηλεκτρικών αλλά και δικτύων διανομής (ΔΕΔΔΗΕ).

Από το γραφείο τύπου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Μανώλη Παναγιωτάκη. Ο κ. Παναγιωτάκης ενημέρωσε τον Υπουργό για την κατάσταση της επιχείρησης.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ έθεσε στη διάθεση του υπουργού την παραίτησή του για να διευκολύνει την κυβέρνηση στην άσκηση της πολιτικής της.

Ο κ. Χατζηδάκης ευχαρίστησε τον κ. Παναγιωτάκη για τις προσπάθειες που κατέβαλε τα τελευταία χρόνια στη ΔΕΗ, ιδιαίτερα μετά τη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των δανειστών για την μείωση του μεριδίου της επιχείρησης στην αγορά χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα.

Τον παρακάλεσε δε να παραμείνει στη θέση του και να χειριστεί όλα τα επείγοντα ζητήματα της επιχείρησης μέχρι να οριστεί κατά τις νόμιμες διαδικασίες ο αντικαταστάτης του.

Ο κ. Παναγιωτάκης δεσμεύτηκε για την στενή παρακολούθηση όλων των θεμάτων και την συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε σχέση με τα άμεσης προτεραιότητας ζητήματα της ΔΕΗ.

By