Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ποια είναι η γυναίκα-μυστήριο που πρόδωσε τον τρομοκράτη Αμπαούντ

Μία άγνωστη ιστορία δημοσιεύει η Βρετανική εφημερίδα Independent

abaoun belgio

Ποιες είναι οι δυο μοιραίες γυναίκες για τον Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, τον θεωρούμενο ως εγκέφαλο των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι;

Την άγνωστη έως σήμερα ιστορία δημοσιεύει η Βρετανική εφημερίδα Independent επικαλούμενη της καταθέσεις της μιας γυναίκας στις διωκτικές αρχές της Γαλλίας.

Το όνομα της γυναίκας που βοήθησε τον αρχιτρομοκράτη είναι Χάσνα Αϊτμπουλαχτζέν. Η 26χρονη, ήταν ξαδέρφη του Αμπαούντ. Αυτή τον έκρυψε στο σπίτι της συνοικίας Σεν Ντενί, αμέσως μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα του Νοεμβρίου και αυτή βρήκε μαζί του τον θάνατο στην έφοδο της αντιτρομοκρατικής λίγες μέρες μετά.

Η Χάσνα πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής ηλικίας της μακριά από την διαλυμένη οικογένεια της, την μητέρα της που την έδερνε και τον πατέρα της που έτσι κι αλλιώς τους είχε ουσιαστικά εγκαταλείψει. Έφευγε από το σπίτι της και επέστρεφε πίσω. Επαιρνε ναρκωτικά, κυρίως κοκαΐνη και έπινε πάρα πολύ.

Μόλις δύο μέρες μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, ένας άγνωστος της τηλεφώνησε. Το νούμερο που καλούσε είχε το πρόθεμα +32, τον κωδικό του Βελγίου. Ο άγνωστος άνδρας της είπε ότι ο αγαπημένος ξάδερφός της, ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ είναι κάπου κρυμμένος και θέλει να τη συναντήσει.

Δύσπιστη η Χάσνα, πήρε μαζί της μια φίλη της, μια γυναίκα γύρω στα 40 που τα τελευταία χρόνια φιλοξενούσε την 26χρονη στο σπίτι της. Οι δύο γυναίκες βγήκαν στους δρόμους του Παρισιού, ενώ από το τηλέφωνο η άγνωστη φωνή τις καθοδηγούσε: «Προχώρα εμπρός. Περπάτα. Σταμάτα τώρα. Σε βλέπει. Έρχεται». Ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ βγήκε πίσω από έναν θάμνο και η Χάσνα έπεσε στην αγκαλιά του χαρούμενη. «Χαμίντ! Ζεις!».

Η γυναίκα που στεκόταν δίπλα τους, μόλις είδε τον άνδρα να βγαίνει πίσω από τους θάμνους, θυμήθηκε ότι ήταν ο νεαρός που σε ένα βίντεο του ISIS έσερνε με το αυτοκίνητό του εκτελεσθέντες ομήρους στη Συρία.

Αυτή η 40χρονη γυναίκα έμελλε να γίνει ο άνθρωπος που θα οδηγούσε την αντιτρομοκρατική στο κρησφύγετο του Αμπαούντ και της ξαδέρφης του.

«Για μένα είναι πολύ σημαντικό, ο κόσμος να μάθει ότι κι εγώ είμαι μουσουλμάνα» δηλώνει η γυναίκα. «Είναι σημαντικό για μένα όλος ο κόσμος να μάθει ότι αυτά που έκαναν ο Αμπαούντ και οι άλλοι δεν είναι στις διδαχές του Ισλάμ».

Αμέσως μετά την επέμβαση της αντιτρομοκρατικής στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί και τον θάνατο του Αμπαούντ και της ξαδέρφης του, η 40χρονη μουσουλμάνα μπήκε σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων.

Ωστόσο αυτό δεν έχει μειώσει τους φόβους της. «Πλέον δεν αισθάνομαι ασφαλής, όταν περπατάω στο δρόμο. Ο Αμπαούντ έλεγε ότι έχουν συνεργάτες τους παντού.»

By