Τρίτη, 20 Νοεμβρίου, 2018

Ποιες είναι οι πιο συχνές και ακριβείς πτήσεις από τα ελληνικά αεροδρόμια

Η πιο συχνή πτήση είναι Θεσσαλονίκη – Αθήνα (14 πτήσεις κατά μέσο όρο την ημέρα!)

Η AirHelp ανέλυσε τα στοιχεία και δίνει τα συμπεράσματα όπως αυτά προκύπτουν από τα δέκα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ελλάδας, με νούμερα που συγκεντρώθηκαν το δωδεκάμηνο μεταξύ μεταξύ 1/10/2016 και 30/09/2017.

Η πιο συχνή πτήση είναι Θεσσαλονίκη – Αθήνα (14 πτήσεις κατά μέσο όρο την ημέρα!), όπως ήταν αναμενόμενο. Επιπλέον στην 3η θέση βρίσκεται το δρομολόγιο από Αθήνα για Σαντορίνη, όπου η ακρίβεια χρόνου στην αναχώρηση πτήσεων είναι 53% ενώ από Σαντορίνη για Αθήνα είναι 80%. Το πιο συχνό δρομολόγιο (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) έχει και την καλύτερη ακρίβεια χρόνου από τη λίστα των top 10 μαζί με το δρομολόγιο Αθήνα- Λάρνακα (87%).

Ο πιο αγαπημένος προορισμός των Ελλήνων παραμένει το Λονδίνο, ακόμη και μετά το Brexit, ενώ η έκπληξη της λίστας θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι η Κωνσταντινούπολη με 2.226 πτήσεις από Αθήνα μέσα σε έναν χρόνο (κατά μέσο όρο 6 την ημέρα!), που δείχνει μια σταθερά καλή συνεργασία με την γείτονα χώρα στους τομείς των μεταφορών και του τουρισμού. Η ακρίβεια χρόνου, μετριέται από 15 λεπτά της ώρας καθυστέρηση της αναχώρησης ή και περισσότερο.

Η ανάλυση της Airhelp έχει να κάνει με τον συνολικό αριθμό πτήσεων καθώς και τον χρόνο ακρίβειας σε αυτές.

By