Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2019

Πόλος έλξης για συνεδριακό τουρισμό η Ελλάδα

Μεγάλο καταγράφηκε το ενδιαφέρον για τον συνεδριακό τουρισμό στην Ελλάδα από τους συμμετέχοντες της Διεθνούς Έκθεσης Συνεδριακού Τουρισμού ΙΜΕΧ 2019, που πραγματοποιήθηκε στη Φρανκφούρτη από τις 21 έως και τις 23 Μαΐου.

Στην έκθεση συμμετείχε ο ΗΑPCO, με στόχο την προώθηση του συνεδριακού τουρισμού καθώς και ο ΕΟΤ με δικό του περίπτερο με στόχο την προβολή της χώρας ως ιδανικό προορισμό διοργάνωσης συνεδρίων και ταξιδιών κινήτρων (MICE).

Σύμφωνα με στοιχεία των διοργανωτών, φέτος στη Διεθνή Έκθεση Συνεδριακού Τουρισμού ΙΜΕΧ συμμετείχαν συνολικά 1.100 εκθέτες, που πραγματοποίησαν περισσότερες από 70.000 ατομικές και ομαδικές συναντήσεις.

Έμφαση δόθηκε στο γεγονός ότι η χώρα μας ανέβηκε έξι θέσεις και κατατάχθηκε 25η από 31η στην παγκόσμια κατάταξη, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα που πραγματοποιεί ο Διεθνής Σύνδεσμος Συνεδρίων (International Congress and Conventions Association- ICCA) και βρίσκεται πλέον σε τροχιά ανάκαμψης. Στην ίδια έρευνα, η Αθήνα, κατετάγη 24η το 2018 από 26η το 2017 στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ η Θεσσαλονίκη ανέβηκε στην 93η θέση από την 104η που ήταν το 2017.

Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη από πέρυσι η αγορά του συνεδριακού τουρισμού φάση ανόδου αλλά με χρόνια «βαρίδια» εισέρχεται και πάλι η αγορά συνεδριακού τουρισμού στην Ελλάδα, αφήνοντας πίσω την παρατεταμένη πτωτική πορεία των τελευταίων χρόνων. Παρά τις βελτιωμένες επιδόσεις βέβαια, η αγορά επιδέχεται μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, τα οποία με τη σειρά τους μπορούν να αποφέρουν τεράστια οφέλη στην οικονομία, σε όρους εισοδήματος, απασχόλησης, δημοσίων εσόδων και προσέλκυσης επενδύσεων.

By