Τρίτη, 11 Αυγούστου, 2020

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω κακοκαιρίας

Προβλήματα σε όλη τη χώρα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

e2

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ωρών έχουν προκαλέσει αρκετά προβλήματα σε όλη την επικράτεια. Οι έντονες βροχοπτώσεις, οι συσσωρεύσεις υδάτων αλλά και οι κατολισθήσεις, έχουν ως συνέπεια τη διακοπή της κυκλοφορίας σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου.

Ακόμη, από τις 05:45 έχει διακοπεί η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών, λόγω υπερχείλισης όμβριων υδάτων σε σημείο της διαδρομής Αθήνα-Λιανοκλάδι. Οι επιβάτες μεταφέρονται με λεωφορεία από τον ΣΣ Λιανοκλαδιού προς τον ΣΣ Τιθορέας και αντίστροφα.

Ταυτόχρονα, λόγω υπερχείλισης υδάτων του ποταμού Σπερχειού, διακόπηκε η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Λαμίας – Γοργοποτάμου (θέση Φραντζομύλου) και στην επαρχιακή οδό σιδηροδρομικού σταθμού Λιανοκλαδίου – Κωσταλεξίου.

Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά από την Παλαιά Εθνική Οδό Λαμίας – Αθηνών μέσω Επαρχιακής οδού Μοσχοχωρίου – Γοργοποτάμου. Ακόμη, λόγω πτώσης γέφυρας στο χωριό Περιβόλι, από τις 10:30 διεκόπη η συγκοινωνία από Περιβόλι Σπερχιάδας προς τα χωριά Κολοκυθιά- Μάρμαρα- Αργύρια- Ανατολή.

Στη Ροδόπη, λόγω υπερχείλισης των υδάτων, διακόπηκε η κυκλοφορία στις υδάτινες διαβάσεις Ποντικόρεμα, Λίσσος, Εβρίνος, Ιάσιο, Αεροκορυφή, Διώνη, Ιμέρου, Σκαλώματος, Δοκού, Κάλχα, Γρατίνη και Ηφαίστου, ενώ στην Ορεστιάδα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Πάλλης -Πενταλόφου λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων.

Στο Κιλκίς, λόγω υπερχείλισης των υδάτων του Γαλλικού ποταμού, διακόπηκε η κυκλοφορία στις ισόπεδες διαβάσεις: Επαρχιακή Οδός (Επ. Ο) “Ανω Ποταμιάς – Κάτω Ποταμιάς, Επ. Ο. Αργυρουπόλεως – Σεβαστού, Επ. Ο. Μανδρών – Γαλλικού. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

Παράλληλα, λόγω υπερχείλισης ποταμού διακόπηκε η κυκλοφορία για όλα τα οχήματα στην ισόπεδη διάβαση παραποτάμου Γαλλικού ποταμού επί της επαρχιακής οδού Ακροποταμιάς – Μελάνθιου-Λαοδικήνου. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτηρίους οδούς, αλλά δεν υπάρχουν αποκλεισμένοι οικισμοί.

Επιπλέον, διεκόπη η κυκλοφορία στην Παλαιά Εθνική Οδό Πολυκάστρου Θεσσαλονίκης, από το Λιμνότοπο (διασταύρωση κολιός), μέχρι τη διασταύρωση Αξιοχωρίου εξαιτίας υπερκάλυψης οδοστρώματος από όμβρια ύδατα και λάσπη. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήρια επαρχιακή οδό Αξιοχωρίου Πολυκάστρου, μέσω των οικισμών Αξιοχωρίου και “Ασπρου. Για μεγάλο χρονικό διάστημα θα παραμείνει κλειστή η διάβαση Ξηρόμερου στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου – Φαναρίου, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

Στην Καστοριά, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 26ο έως 28ο χλμ, λόγω χιονόπτωσης και ισχυρών ανέμων, που μεταφέρουν όγκους χιονιού στο οδόστρωμα.

Στα Τρίκαλα, λόγω υπερχείλισης του Πηνειού στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κλοκοτού και Φαρκαδόνας, του δήμου Φαρκαδόνας Τρικάλων αγροτική περιοχή καλλιεργήσιμης και μη έκτασης, πενήντα περίπου στρεμμάτων, αλλά και τμήμα της επαρχιακής οδού Κλοκοτού Τρικάλων – Μαραθέας Καρδίτσας κατακλύστηκαν με νερά με αποτέλεσμα η κυκλοφορία στην Επ. οδό Κλοκοτού Τρικάλων – Μαραθέας Καρδίτσας (ύψους γέφυρας Κλοκοτού )να μην είναι εφικτή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές και έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τη προστασία των διερχομένων ατόμων και οχημάτων από το σημείο. Η στάθμη των υδάτων είναι ανοδική.

Στην Ευρυτανία έχει διακοπεί η κυκλοφορία στα εξής σημεία:

Επαρχιακή Οδός 10η χ/θ Δάφνης – Μαυρομάτας, Δήμου Αγράφων.

Επ. Ο. Βαρβαριάδας – Μοναστηρακίου, από 6ο έως 9ο χλμ.

Επ. Ο. Κερασοχωρίου – Αγράφων, Δήμου Αγράφων θέση Καρβασαράς, (15ο χλμ).

Επ. Ο. Κερασοχωρίου – Παλαιοκατούνας, Δήμου Αγράφων, θέση Ακόνια, (8ο χλμ).

Επ. Ο. Βελαώρας – Τοπολιάνων, Δήμου Αγράφων (διασταύρωση προς Κ. Ποταμιά Γρανίτσας).

Επ. Ο. Ραπτόπουλου – Πρασιάς – Κέδρων, Δήμου Αγράφων, από 6ο έως 18ο χλμ.

Επ. Ο. Κερασοχωρίου – Αγράφων, θέση κουφαλόρεμα.

Όλο το επαρχιακό δίκτυο, της Δημοτικής ενότητας Αγράφων.

Επ. Ο. Καρπενησίου – Προυσού, από οικισμό Ταύρος έως Διπόταμα.

Επ. Ο. Προυσού – Ασπροπύργου.

Επ. Ο. Ραπτόπουλου -Πρασιάς, (θέση Στάρτ).

Επ. Ο. Κρικέλλου – Δομνίστας, 35ο χλμ.

Επ. Ο. Λημερίου – Γρανίτσας, Δήμου Αγράφων 1η και 6η χ/θ.

Επ. Ο. Καρπενησίου – Βελαώρας , θέση Σταυρός.

Επ. Ο. Σιγγρέλου – Κρικέλλου, (θέση Βασιλικό), λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

Στην Επ. Ο. Καρπενησίου – Προυσού, συχνές διακοπές κυκλοφορίας οχημάτων, λόγω πτώσεως βράχων και υλικών.

Επιπλέον, στις τοπικές κοινότητες Αγράφων – Επινιανών, Τριδέντρου και Βριγγιανών του δήμου Αγράφων, Δομνίστας και Στάβλων του δήμου Καρπενησίου και στις τοπικές κοινότητες του πρώην δήμου Προυσού(Προυσός, Καστανιά, Τόρνος, Ασπρόπυργος) και του πρώην δήμου Φούρνας, έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση λόγω βλάβης.

Στην Αχαΐα, περίπου στις 12:00, λόγω κατολίσθησης χωμάτινου όγκου, πραγματοποιήθηκε εκκένωση οκτώ σπιτιών, του χωριού Πλάκα Κλειτορίας του Δήμου Καλαβρύτων, ενώ στο σημείο παραμένει ένας κάτοικος προκειμένου να διασώσει τα περιουσιακά του στοιχεία. Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές.

Η πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου είναι κλειστή εξαιτίας ισχυρών ανεμών στη περιοχή, όπως και η πορθμειακή γραμμή Ζακύνθου – Κυλλήνης.

Τέλος, σε σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου Πέλλας, Ημαθίας, Φλώρινας, Καστοριάς, Αχαΐας και Αιτωλίας, είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας κήρυξε όλη την επικράτεια του δήμου Λέσβου, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, λόγω των πρωτόγνωρων θυελλωδών νότιων ανέμων που επικρατούν στην περιοχή.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προέβη σε δεκάδες κοπές δένδρων και αφαιρέσεις αντικειμένων, ενώ για την αντιμετώπιση των συμβάντων συγκροτήθηκαν συνεργεία με πυροσβεστικούς υπαλλήλους καθώς και εθελοντές πυροσβέστες.

Το σοβαρότερο πρόβλημα αντιμετωπίζεται στη Σκάλα Ερεσού όπου έχει καταστραφεί προστατευτικό τοιχίο με αποτέλεσμα τα κύματα να καταστρέφουν την παραλία και να κινδυνεύουν με κατάρρευση παραθαλάσσια σπίτια του οικισμού.

Σε αρκετές περιοχές της Μυτιλήνης σημειώθηκαν μικροδιακοπές ρεύματος ενώ προβλήματα υπάρχουν και στη μετάδοση του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος από τη Digea. Ζημιές υπέστησαν και ιστιοπλοϊκά σκάφη στο παραδοσιακό νότιο λιμάνι της πόλης.

Επίσης, συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες αλλά και στις αεροπορικές αφού από το πρωί στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης οι ριπές των ανέμων φτάνουν και τα 10 μποφώρ.

Το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο (ΣΤΟ) καθώς και οι υπηρεσίες του δήμου Λέσβου βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής.

Για την αξιολόγηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο νησί πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί σύσκεψη στο γραφείο της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου με τον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό.

Ανάλογη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 6 το απόγευμα στο γραφείο της περιφερειάρχη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν τα τελευταία 24ωρα στην Σάμο.

Μετά τις κατολισθήσεις στον περιμετρικό της πόλης και τις καταπτώσεις βράχων σε διάφορα σημεία του εθνικού δικτύου άλλο ένα περιστατικό κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τα συνεργεία του δήμου.

Στην περιοχή της παραλιακής του Καρλοβάσου και συγκεκριμένα στην Αγία Πελαγία ένα παλιό κτίσμα κατέρρευσε λόγω των θυελλωδών ανέμων με αποτέλεσμα να καταπλακώσει ένα αγροτικό αυτοκίνητο.

Άμεσα έσπευσαν τα συνεργεία και διαπιστώθηκε, προς ανακούφιση όλων, ότι δεν υπήρχε άνθρωπος στο αυτοκίνητο.

Εξάλλου, επί ποδός ήταν όλη την νύχτα τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας και του δήμου για να ανοίγουν τους δρόμους, που έκλειναν από τις καταπτώσεις των δέντρων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By