Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, 2020

Προφυλακιστέος κρίθηκε πρώην αξιωματικός για δωροδοκία στα Leopard

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του αρνήθηκε ότι τα τρία εκατ. ευρώ που βρέθηκαν στο λογαριασμό του προέρχονται από δώροδοκία

T-90S-001

Προφυλακιστέος κρίθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο πρώην αξιωματικός, Π.Κ., σε βάρος του οποίου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για δωροδοκία κατά την εκτέλεση της σύμβασης που αφορά στην προμήθεια αρμάτων μάχης τύπου Leopard.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος απολογήθηκε σήμερα στον ανακριτή κατά της διαφθοράς, Γαβριήλ Μαλλή, ο οποίος ελέγχει τη νομιμότητα τμήματος της σύμβασης που αφορά στην προμήθεια των Leopard.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του αρνήθηκε ότι τα τρία εκατ. ευρώ που βρέθηκαν στο λογαριασμό του προέρχονται από δώροδοκία από τη γερμανική εταιρεία Reinhmental, προκειμένου αυτή να αναλάβει υποκατασκευαστικό έργο της προμήθειας των Leopard, ύψους 120 εκατ. ευρώ.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε ότι ποσό δύο εκατομμυρίων ευρώ ανήκει στον επίσης κατηγορούμενο έμπορο όπλων Παν. Ευσταθίου, κάτι που βεβαίωσε και ο ίδιος -ο Παν. Ευσταθίου- με δήλωσή του στον ανακριτή.

Σχετικά με το υπόλοιπο ποσό του ενός εκατ. ευρώ, ο πρώην αξιωματικός φέρεται να υποστήριξε ότι του το έδωσε ο Παν. Ευσταθίου, προκειμένου να τον στηρίξει οικονομικά, καθώς εκείνο το διάστημα -όπως φέρεται να είπε -αντιμετώπιζε οικονομικά πρόβλημα.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε στον ανακριτή ότι διατηρούσε εδώ και χρόνια φιλικούς δεσμούς με τον Παν. Ευσταθίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες θα κληθούν να απολογηθούν στον ανακριτή τρία ακόμη άτομα, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Πρόκειται για τον αντιπρόσωπο της Rienhmental, Παν. Ευσταθίου, τη σύζυγό του, που φέρεται ως συνδικαιούχος σε λογαριασμούς του και έναν ακόμη στρατιωτικό. Να σημειωθεί ότι τη σύμβαση προμήθειας των Leopard ερευνά η Εισαγγελία Διαφθοράς.

By