Τετάρτη, 5 Αυγούστου, 2020

Προειδοποίηση FBI για πιθανές κυβερνοεπιθέσεις σε κινηματογράφους

Ενώ κινδυνεύουν και άλλες επιχειρήσεις που συνδέονται με τα στούντιο της εταιρείας Sony Pictures Entertainment

sony

 

Προειδοποίηση για τον κίδυνο κυβερνοεπιθέσεων σε κινηματογράφους, θέατρα και άλλες επιχειρήσεις που συνδέονται με τα στούντιο της εταιρείας Sony Pictures Entertainment εξέδωσε το FBI.

Το σχετικό έγγραφο, το οποίο ήρθε στην κατοχή του Reuters, αναφέρει ότι «ο καθένας που συνδέεται με την παραγωγή, τη διανομή και την προώθηση» της ταινίας The Interview θα μπορούσε ενδεχομένως «να γίνει στόχος των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο».

Η Sony Pictures Entertainment ακύρωσε την προγραμματισμένη για την 25η Δεκεμβρίου προβολή της επίμαχης ταινίας έπειτα από απειλές χάκερ, αλλά και την απόφαση πολλών κινηματογραφικών αιθουσών να μην προχωρήσουν στην προβολή της.

Σύμφωνα με το σενάριο της ταινίας, η αμερικανική CIA προσλαμβάνει δυο δημοσιογράφους οι οποίοι με το πρόσχημα της συνέντευξης μεταβαίνουν στη Βόρεια Κορέα για να δολοφονήσουν τον ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Το τελευταίο διάστημα η Sony έχει δεχθεί σειρά επιθέσεων από χάκερ με αποτέλεσμα τη διαρροή ταινιών αλλά και εμπιστευτικών/ προσωπικών δεδομένων σχετικά με εσωτερικές επικοινωνίες, αλλά και εργαζομένους της.

Την ευθύνη ανέλαβαν οι Guardians of Peace (Φύλακες της Ειρήνης) οι οποίοι έχουν απαιτήσει τη ματαίωση της κυκλοφορίας της ταινίας.

Κυβερνητικές πηγές των Ηνωμένων Πολιτειών ανέφεραν ότι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως η Βόρεια Κορέα βρίσκεται πίσω από την κυβερνοεπίθεση στους υπολογιστές της εταιρείας Sony Corp.

Μία από τις αμερικανικές κυβερνητικές πηγές χαρακτήρισε την επίθεση ως «κρατική χορηγία» ενώ άλλες πηγές ανέφεραν ότι στην υπόθεση εμπλέκεται η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By