Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2019

Προς πώληση η Hootsuite για 750 εκατ. δολάρια

Η καναδική startup εταιρεία Hootsuite η οποία δημιουργεί λογισμικό που βοηθά επαγγελματίες του μάρκετινγκ να αξιοποιούν τα social media, λέγεται πως είναι προς πώληση.

Η εταιρεία που εδρεύει στο Βανκούβερ και αποτελεί εδώ και χρόνια μια σταθερή αξία στην τεχνολογική σκηνή της πόλης έχει προσλάβει την Goldman Sachs για να εξετάσει την πώλησή της για τουλάχιστον 750 εκατ. δολάρια, δήλωσε ένα πρόσωπο που γνωρίζει το θέμα.

Η Hootsuite μπορεί ακόμη να επιλέξει να μπει στο Χρηματιστήριο αντί να πουληθεί, δήλωσε το ίδιο πρόσωπο το οποίο ζήτησε να μην κατονομαστεί γιατί τα σχέδια πώλησης είναι μυστικά. Η επικοινωνία με την Hootsuite για τον σχολιασμό των πληροφοριών δεν κατέστη δυνατή, ενώ μια εκπρόσωπος της Goldman Sachs αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η Hootsuite έγινε ιδιαίτερα γνωστή την τελευταία πενταετία ως μια από τις πρώτες ιστορίες επιτυχίας της καναδικής Startup σκηνής που κατέκτησαν παγκόσμια αναγνώριση. Η εταιρεία συγκέντρωσε κεφάλαια από επενδυτικές εταιρείες όπως η Fidelity Investments το 2014 με αποτέλεσμα να αποκτήσει μια αποτίμηση ύψους 750 εκατ. δολαρίων.

Σε αντίθεση με την επίσης καναδική Shopify Inc. η οποία μπήκε στο Χρηματιστήριο και συνέχισε να επεκτείνεται με ταχείς ρυθμούς, η Hootsuite αναγκάστηκε να μειώσει θέσεις εργασίας και να επικεντρωθεί στις θετικές ροές αντί για να «καίει» χρήματα ώστε να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξή της.

Η Hootsuite δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες του μάρκετινγκ να παρακολουθούν και να προγραμματίζουν μεγάλους αριθμούς αναρτήσεων στα social media. Μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες όπως οι: Oracle, Saleforce.com και Adobe Systhems προσφέρουν αντίστοιχα προϊόντα.

By