Κυριακή, 26 Ιανουαρίου, 2020

Προσλήψεις σημαντικού αριθμού υπαλλήλων στο Δημόσιο το 2016

Οι προσλήψεις θα γίνουν για την κάλυψη επειγουσών αναγκών στον Δημόσιο τομέα anergia600_310114

Προσλήψεις «σημαντικού αριθμού υπαλλήλων» για την κάλυψη επειγουσών αναγκών του Δημόσιου τομέα, εντός του νέου έτους, προανήγγειλε η κυβέρνηση, προχωρώντας σε διευκρινίσεις για την παράταση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου για την αναστολή διορισμών και προσλήψεων στο Δημόσιο έως την 31n Δεκεμβρίου 2016.

«Η παράταση έως 31 Δεκεμβρίου 2016, της 33/2006 Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου για την αναστολή διορισμών και προσλήψεων στο Δημόσιο αφορά την τήρηση του κανόνα σύμφωνα με τον οποίο για κάθε πέντε αποχωρήσεις θα γίνεται μία πρόσληψη, ο οποίος ισχύει επί σειρά ετών λόγω των δημοσιονομικών συνθηκών», διευκρινίζει το υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του.

«Αυτή (σ.σ. η παράταση) δεν συνδέεται, σε καμία περίπτωση, με την πάγια βούληση, τους σχεδιασμούς και τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης για προσλήψεις σημαντικού αριθμού υπαλλήλων, μέσα στο 2016, για την κάλυψη επειγουσών αναγκών του Δημόσιου τομέα» επισημαίνει.

Όπως ξεκαθαρίζει το υπουργείο, οι «προσλήψεις θα είναι εμπροσθοβαρείς καθώς από 1/1/2017 θα ισχύει ο νέος κανόνας 1 προς 1 ως προς τις αποχωρήσεις/προσλήψεις».

By