Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2020

Πρωτοφανές: Μήνυση από δικαστή του Αρείου Πάγου σε καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου

Όλα ξεκίνησαν με αφορμή ένα επικριτικό σχόλιο

thanou

Όπως μετέδωσε το Βήμα με μια πρωτόγνωρη ενέργεια για ανώτατο δικαστή, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασιλική Θάνου κατέθεσε μήνυση για εξύβριση και δυσφήμιση κατά του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Στ.Τσακυράκη με αφορμή επικριτικό σχόλιο του στην προσωπική του ιστοσελίδα.Αφορμή του σχολίου ήταν η επιστολή που απέστειλε, με την ιδιότητά της ως Προέδρου του Αρείου Πάγου, στους Προέδρους ανωτάτων δικαστηρίων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Όπως υποστηρίζει στη μήνυση της η κυρία Θάνου ο κ.Τσακυράκης χρησιμοποιεί τους χαρακτηρισμούς «αφελής» και «πολιτικάντης» οι οποίοι όπως υποστηρίζει ένέχουν «περιφρόνηση και μείωση της τιμής και της υπόληψης μου αλλά και μείωση του κύρους του αξιώματος της Προέδρου του Αρείου Πάγου που η πολιτεία μου ενεπιστεύθη και δικαιούμαι να απολαμβάνω».

Με δήλωση του ο κ.Τσακυράκης υποστηρίζει ότι η «Πρόεδρος του Αρείου Πάγου συγχέει την άσκηση κριτικής που αποτελεί απόλυτο δικαίωμα κάθε πολίτη, ιδιαίτερα όταν αφορά δημόσια πρόσωπα, με την εξύβριση και τη δυσφήμηση».

Τονίζει ακόμα ότι «η άσκηση μήνυσης από την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου σε Δικηγόρο για επικριτικά σχόλια είναι θεσμικά επικίνδυνη διότι, εκ των πραγμάτων, λειτουργεί εκφοβιστικά. Ζητεί από συναδέλφους της δικαστές να δικάσουν την υπόθεση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η ειρωνεία είναι ότι προτείνει ως μάρτυρα έναν ακόμη δικαστή, την Πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων».

(Visited 1 times, 1 visits today)